Nu får Bush mera skäll...

NYHETER

Skotten Miss Beazley tar plats in i Vita huset

Vita Huset har fått en ny invånare.

På torsdagen anlände valpen Miss Beazley, 10 veckor, till sitt nya residens, uppger AP.

Foto: Terriern Barney och katten Willie är inte de enda husdjuren i Vita huset. First lady Laura Bush får se till de håller sams med nytillskottet - den skotska terriern Miss Beazley, 10 veckor.

USA:s president George W Bush, är sedan tidigare stolt ägare till skotska terriern Barney - som allt som oftast dykt upp i halvofficiella sammanhang med husse.

Nu får Barney konkurrens - av sin egen brorsdotter, Miss Beazley - ett förmodat efterlängtat tillskott till presidenthushållet .

Presidenten gav redan i november löfte till hustrun Laura - på hennes 58-årsdag - om en ny hundvalp.

Vill inte lyda order

Men trots konkurrens om husses och mattes gunst, och den vanliga uppfattningen att skotska terriers ofta är aggressiva mot andra hundar, verkade de båda fyrbenta krabaterna trivas bra tillsammans. Den stolta ägarfamiljen visade glatt upp dem för tv-kamerorna på torsdagen.

Barney syntes då sniffa nyfiket på nykomlingen. Men mestadels strövade jyckarna omkring på gräsmattan - och ignorerade mattes lockrop.

– Uppför sig som Barney, sa presidenten om den nya kelgrisen.

Barney brukar oftast inte låtsas om Bushs order och mer än en gång har medhjälpare tvingats jaga hunden och bära honom.

En annan av presidentfamiljens hundar, springer spanieln Spot, dog förra året, och uppges ha varit den lydigare av husdjuren.

Karin Fyrlund