Pippi spolas bort av jättelik flodvåg

NYHETER

Föräldrar rasar mot SVT

1 av 2 | Foto: PROGRAMMET SKRÄMDE BARNEN Pippi Långstrumps båt översköljs av en stor flodvåg och panik utbryter. Scenen, som visades i barnprogrammet Bolibompa i går, fick flera upprörda föräldrar att ringa till SVT:s växel.

Här översköljs Pippi Långstrumps båt av en jättelik flodvåg.

Efter barnprogrammet ringde upprörda föräldrar till SVT.

-Det vore god smak av tv-kanalerna att titta igenom programmen, säger politikern och Robinsonvinnaren Jan Emanuel Johansson.

I SVT:s barnprogram Bolibompa visades i går den tecknade filmen "Pippi i Söderhavet".

Där översköljs Pippi och hennes vänner Tommy och Annika av en jättelik flodvåg. Panik utbryter på båten.

Dottern skrämdes

Johanna Nordström i Stockholm var en av de upprörda föräldrar som ringde till SVT:s växel efter programmet. Hennes dotter Tilde, 4,5, skrämdes när hon såg det.

-Jag var ute i köket när hon ropade "mamma det kommer en våg". Tilde lät jättestressad. Hon gömde sig bakom mig och undrade varför det kom en våg på Pippi. Det måste finnas någon som har ansvar för det man sänder ut, säger Johanna Nordström.

Överlevde katastrofen

Politikern Jan Emanuel Johansson har också reagerat på barnprogrammen. Han befann sig i Thailand när flodvågen kom tillsammans med sin far, 2-årige sonen Matteus och höggravida sambon Annika. Jan Emanuels familj överlevde efter stor dramatik flodvågen.

-Jag kanske är extra fjollig eftersom jag varit utsatt för katastrofen. Men det hade varit god smak av tv-kanalerna att titta igenom programmen innan de skickar ut dem. Det är så många som varit med om sådana fruktansvärda tragedier, säger han.

Helga Baagøe, informationsdirektör på SVT, säger att kritiken ska framföras till de ansvariga.

-Vi lyssnar på synpunkterna och för dem som känns relevanta vidare, säger hon.

Lena Gunnars