Nyheter

’Strategin håller inte i längden’

Av: 

Josefin Sköld

NYHETER

Kungen gör allt för att slippa svara på mediernas frågor.

Nu ställer han plötsligt in sin medverkan på Världsnaturfondens presskonferens.

– Den här strategin är ohållbar i längden, säger pr-konsulten Niclas Lövkvist.

Niclas Lövkvist.
Niclas Lövkvist.

Världsnaturfonden firar 40 år på onsdag. Men organisationens egen hedersordförande, kung Carl Gustaf, kommer inte att vara med vid den efterföljande presskonferensen.

– Det kommer att bli fokus på honom och inte på WWF, vilket är det primära, säger Bertil Ternert, hovets informationschef till TT.

”Kommer inte ge sig”

Under gårdagens kommunbesök i Nykvarn gjorde hovet allt för att hålla journalisterna borta från kungaparet. När kungen fick frågor om Anders Lettströms kontakter med kriminella, hänvisade pressinformatören bryskt till den skriftliga kommentar som lämnades tidigare i veckan.

Men strategin får bakläxa.

– Det här håller inte i längden. Om kungen haft rent mjöl i påsen hade det väl inte varit så svårt att svara på frågor muntligt. Hans tystnad driver bara på medierna ännu mer. De kommer inte att ge sig, säger pr-konsulten Niclas Lövkvist.

Hovexperten Roger Lundgren påpekar att det, även internationellt, är kutym att kungligheter inte svarar på frågor som rör privatlivet.

– Det behöver inte vara rätt, men det är så det fungerar. Drottning Elisabeth skulle aldrig ens lämna en skriftlig kommentar på de här frågorna, säger han.

Men fungerar det?

– Nej, i det här läget är det bästa sättet att bara ställa upp på en intervju med en tidning eller tv-program och reda ut alla frågor en gång för alla. Det skulle nog alla må bra av.

ANNONS

25% rabatt på baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger!

Extern länk från Ellos

Köp här!

Publisert: