SMHI

Här är störst solchans i veckan

Av: 

Anna Alexandersson

NYHETER

SMHI: Det är till större delen soligt väder

Augusti inleds med soligt väder i hela landet.

Ostkusten är starkaste kortet för de som siktar på många lata dagar på stranden.

– Där är det mest chanser till flest soliga dagar i rad, säger Anna Hagenblad, meteorolog på SMHI.

De senaste dagarna har semesterfirarna i södra Sverige påverkats av ett lurigt lågtryck. Meteorologerna på SMHI har haft svårigheter att ställa säkra prognoser och spåren av lågtrycket hänger kvar på lördagen.

– Över lördagen är det främst i de sydöstra delarna som vi har mycket moln. Det är ett band av skurar från Skåne upp över Smålandskusten och svänger ut över Finska viken norr om Gotland.

– Vi har också lite skurar i Norrlandsfjällen, annars är det växlande molnighet över Norrland.

Här är soligt i dag

Men nu klarnar det upp på himlen. Boende på platser med sol på lördagen har stora chanser att möta morgondagen i samma anda.

– Där vi har soligt i dag är från norra Halland på Västkusten upp över Värmland Dalarna och södra Norrlandskusten, säger Anna Hagenblad. 

Bra väder i veckan

Augusti inleder dessutom med en vecka i solens tecken, enligt SMHI:s prognos. Räkna dock inte med stekande sol från klarblå himmel. En och annan regnskur kan svalka de som har långt till närmaste badsjö.

– Det är till större delen soligt väder. Det är inte det kraftiga högtrycket med molnfritt i hela landet. Rätt bra väder för de allra flesta.

Lapa sol på kusten

Soldyrkare med semester första veckan i augusti? Enligt Anna Hagenblad är det typiskt för svensk sommar med mer skurar i inlandet. Sikta istället på östkusten om du vill dra vinstlotten i väderlotteriet.

– Där är det mest chanser till flest soliga dagar i rad. Västkusten kommer också få sol.

Temperaturerna hamnar i stora delar av landet på 20-25 grader under veckan. Fortsatt varmt för årstiden.

ANNONS EXTERN LÄNK

Klart.se

Klart.se

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

SMHI