Täcknamnet: Mrfeelgood6

avRichard Aschberg

NYHETER

Så avslöjade Aftonbladet Littorins farliga sexjakt på nätet

1 av 5
1 Här är mobilnumret och mejladressen som Sven Otto Littorin använde i sina kontakter med den prostituerade kvinnan Anna sensommaren 2006.

Dangerzone2010 och Mrfeelgood6 var Sven Otto Littorins täcknamn på nätet.

Han var Sveriges arbetsmarknadsminister på dagarna och levde ett hemligt liv i jakt på sex på nätterna.

Aftonbladet har kartlagt den avhoppade ministerns farliga förbindelser på nätet – som upphörde samtidigt som han avgick.

Det är genom Sven Otto Littorins mobilnummer som Aftonbladet har kunnat spåra exministerns riskabla sexaffärer.

Hans privata 070-nummer finns sparat hos den tidigare prostituerade kvinnan Anna som berättade förra året i Aftonbladet att hon sålt sex till Littorin på sommaren år 2006.

Telefonnumret har varit en viktig ledtråd i att hitta identiteterna som Littorin gömt sig bakom på nätet.

Numret blir känt för oss första gången via den sparade kontakten hos den prostituerade kvinnan.

Vi ringer upp numret, utan att berätta vilka vi är eller vårt ärende. En föreståndare på en förskola svarar. Hon undrar utan att vi frågat om vi söker Littorin, detta är hans förra nummer, säger hon.

Det är ett starkt indicium, men inget bevis som knyter Littorin till numret.

Samma nummer på ansökan

Under hösten 2010 hittar vi slutligen den avgörande dokumentationen. Mobilnumret finns på en skilsmässoansökan som Sven Otto Littorin skrivit under.

Numret finns nu således dokumenterat på en offentlig handling som Littorin själv lämnat till myndigheten. Numret, som vi nu verifierat är Littorins, finns alltså sparat i kvinnans adressbok på hennes dator från 2006. Det är sparat tillsammans med namnet PA ”Captain Picard – Peter”. Där står också mejladressen Mrfeelgood6 och en del andra personuppgifter.

Mejlkontot används fram till 2010 för att registrera sig på sexsajter och forum. Mejlkontot är inte knutet till en särskild dator, utan följer personen som använder dess inloggningsuppgifter.

Exakt samma inloggning

Den 21 januari 2010 byter Sven Otto Littorin till en helt ny adress. Denna gång får mejlkontot namnet Dangerzone2010. Som backup anges den gamla adressen som vi kunnat spåra till hans person via telefonnumret.

Det nya kontot får också exakt samma inloggning. En omständighet som utesluter slumpen och visar att det är samma person som agerar bakom det nya kontot.

Littorin kallar sig nu Peter Andersson och uppger sitt riktiga födelseår 1966. Detta visas på registreringsformuläret för mejlkontot som Aftonbladet via en källa kunnat ta del av.

Som Dangerzone2010 registrerar sig nu Littorin bland annat på sajterna adultfriendfinder.com, knullsajten.se och hi5.com. På den senare anger han sin riktiga födelsedag, den 20 maj.

Det blir början på en intensiv period på jakt efter sexkontakter. Sena kväller och nätter svarar han på sexannonser. Han mejlar unga kvinnor, kommer med sexinviter och erbjudanden.

Upphör efter avgången

Under hela 2010 pågår det en mycket aktiv kommunikation från mejlkontot Dangerzone2010.

Aktiviteten upphör 62 timmar efter Littorins avgång den 7 juli 2010. Det tar cirka 48 timmar att avaktivera ett konto från den aktuella levenrantören.

Enligt två initierade källor medger Sven Otto Littorin för regeringen natten före sin avgång att han har sexchattat.

Aftonbladet har tagit del av de ip-nummer som används vid kommunikationen och de går i huvudsak till ett konto på Telia mobile, ett annat går till Com hem. För att via ip-nummer kontrollera om de går att spåra till Littorins tjänstedator har vi från statsrådsberedningen begärt att få ut ip-numren kopplade till arbetsmarknadsministerns e-postkonton och dator.

Denna begäran avslår statsminister Fredrik Reinfeldt själv den 27 januari med hänvisning till rikets säkerhet.

Denna kontroll hade på teknisk väg kunnat undanröja det sista tvivlet på att högriskbeteendet från Dangerzone2010 är kopplat till arbetsmarknadsministern.

Senare har vi också tagit del av brev som Dangerzone2010 har skrivit till olika kontakter.

”Jag liknar Littorin”

Till vissa utvalda har han skickat en bild på sig själv, avsiktligt lite maskerad med en svart lapp över ögonen. För den som vet vem han är råder inget tvivel om att det är en bild av Sven Otto Littorin. Att skicka bild har i några fall varit ett krav för att kontakterna ska vilja gå vidare.

”Maskerad så här första gången. Intressant? Hör av er om ni vill ses. Maila gärna en bild på henne också. Nyfiken!”, skrev han till en kontakt den 9 juni 2010.

Till en kvinna som han kommunicerade med beskriver han i stället hur han ser ut:

”Om du vill veta hur jag ser ut så har jag hört folk som sagt att jag liknar Littorin. Jag menar om du ska ha en politisk referens ;) Bra eller dåligt? Kram P”.

Ytterligare en kvinna som Aftonbladet pratat med minns tydligt att det var Littorin som hon hade kontakt med under våren 2010.

– Han visade upp en bild på sig själv via msn och sa att han var mycket generös. Men jag hade inget intresse av att träffa honom, säger kvinnan till Aftonbladet.

Så kopplade vi ihop Littorin med täcknamnen: