”En stor sorg i mitt hjärta”

NYHETER

Camilla Läckberg: Det som har hänt är ofattbart

1 av 4 | Foto: SKAKAD Författaren Camilla Läckberg säger sig vara otroligt skakad av Daniel Lind Lagerlöfs försvinnande. ”Mina tankar går till hans familj”, säger Läckberg.

Stjärnorna runt Daniel Lind Lagerlöf är skakade.

Regissören till Läckberg-filmen är försvunnen – han misstänks ha dragits ut till havs.

– Det är ofattbart, säger författaren Camilla Läckberg.

Foto: Saknad Flera av Daniel Lind Lagerlöfs vänner och kollegor har uttryckt sin sorg över försvinnandet.

Stjärnorna runt Daniel Lind Lagerlöf är skakade.

Regissören till Läckberg-filmen är försvunnen - han misstänks ha dragits ut till havs.

Nu lever filmteamet i ovisshet.

– Det finns fortfarande hopp att mirakel sker, säger författaren Camilla Läckberg.

Stjärnregissören Daniel Lind Lagerlöf, 42, är försvunnen och polisen misstänker att han fallit i det strömma vattnet vid de dokumenterat farliga klipporna i naturreservatet Tjurpannan. Därefter misstänks han ha dragits ut av vågorna.

– Först tänker man att det här kan inte kan hända - man kan inte ta in det. Och det fanns hopp om att det här löser sig snart. Och det finns fortfarande hopp att mirakel sker, säger Camilla Läckberg till Aftonbladet.

Drog sig undan

Deckardrottningen Camilla Läckberg är skakad av försvinnandet. Under gårdagen drog hon sig undan och uppdaterade varken sin blogg eller Twitter.

Hon har hållit sig uppdaterad om det som hänt sedan teamet slog larm.

– Jag fick ett nästan samtidigt som man ringde polisen. Sedan har jag fått information nästan på timbasis, säger hon.

Vad som händer med filminspelningen vill hon inte gå in på, och menar att det är en fråga som kommer att tas upp för diskussion vid ett senare tillfälle.

– Fokus ligger helt och hållet på det som har hänt och på att stötta hans familj nu. Vi har inte ens pratat om det, säger Läckberg.

Daniel Lind Lagerlöf har en lång och gedigen karriär bakom sig. Han ligger bland annat bakom succéer som "Wallander", "Skärgårdsdoktorn", "Beck" och "Johan Falk".

– Jag har sett mycket av det han gjort. ”Hans och Hennes” är en favoritfilm, och jag hade tänkt se "Bibliotekstjuven” men har inte hunnit. Men det var ”Hans och Hennes” jag tänkte på direkt när jag hörde att man anlitat honom.

”Filmen blir av”

Hur regissörens försvinnande kommer att påverka filmatiseringen av Läckbergs storsäljande deckare är i dagsläget oklart.

– Filmen kommer att bli av, det är helt säkert, men vi vet ännu inte hur det här kommer att påverka tidsplanen, säger Gilda Romero, pressansvarig på produktionsbolaget Tre vänner.

Filmarbetarnas fackorganisation – Teaterförbundet – har länge påtalat bristen på säkerhetsarbete inom branschen.

– Vi har utvecklat Arbetsmiljöchecken, ett verktyg som man kan använda just för att förhindra sådant här. Men problemet är att få produktionerna att använda den, säger Jessica Simonsson ordförande för filmavdelningen inom Teaterförbundet.

Filmteamet kommer att samlas under förmiddagen för att stötta varandra och prata om det som har hänt. Samtidigt svävar de ovisshet om vad som hänt kollegan.

– Vi har inte vetat mer om vad som händer än det som har stått i tidningarna. Men vi har följt räddningsarbetet väldigt noga, säger Camilla Läckberg.

Filmteamet kvar i Fjällbacka

Trots ovissheten är filmteamet kvar i Fjällbacka. Kustidyllen på vars klippor många människor har bragts om livet genom åren.

– Även om det ser väldigt illa ut så finns det alltid lite hopp att mirakel ska ske. Och jag vill inte vara den som tar bort den lilla skärvan av hopp. Vi hoppas fortfarande, säger Camilla Läckberg.