Nyheter

En miljon fler läsare än Expressen+KvP+GT

Av: 

Erik Nises

NYHETER

Överlägset störst

Du läser Sveriges överlägset största tidning.

Aftonbladet har nära en miljon fler dagliga läsare än de närmsta konkurrenterna tillsammans.

Och i den klassiska kvällstidningskampen – den om papperstidningsläsarna – är Aftonbladet ungefär dubbelt så stor som Expressen.

– Vi har bara i mobilen förmodligen större räckvidd än Expressens papperstidning, säger chefredaktör Jan Helin.

Klicka för större grafik.

Varje dag läser 2,49 miljoner människor Aftonbladet i våra tre huvudkanaler: den klassiska papperstidningen, Sveriges största nyhetssajt och Sveriges största nyhetstjänst i mobilen. I den senaste undersökningen från Orvesto som presenteras idag – som mäter läsare av papperstidningen – hade vi över 100 000 fler läsare än de tre kvällstidningarna Expressen, GT och Kvällsposten tillsammans under 2010.

– Aftonbladet är hur man än mäter Sveriges största dagstidning och också den tidning som kommit längst i den strukturomvandling som nu griper genom samtliga svenska dagstidningar. Våra läsare rör sig naturligt mellan våra utgåvor i papper, på web och mobilt, säger Jan Helin.

Unikt försprång

Det digitala försprånget är dessutom unikt i landet.

– Aftonbladet är den enda tidningen i Sverige som har fler läsare i digitala utgåvor än på papper. Det visar att vi ligger längst fram i utvecklingen och är klar marknadsledare.

Totalräckvidd för Aftonbladet är alltså 2,49 miljoner läsare dagligen. Det är hela 900 000 fler än Expressen, GT och KVP tillsammans – varje dag.

Konkurrerande Expressen hävdar dock nu att de har fler läsare av sin papperstidning än Aftonbladet. Det är inte sant. Om man däremot slår ihop papperstidningarna Expressen, Kvällsposten och GT så nådde de tillsammans 24 516 fler läsare än Aftonbladets papperstidning per utgivningsdag i december 2010. Räknat på hela året så hade Aftonbladets papperstidning enligt samma mätning dock 113 914 fler läsare per utgivningsdag än de tre tidningarna tillsammans.

Mäter tre som en

– Det Bonniers kvällstidningar gör är att mäta sig som tre tidningar och redovisa sig som en, säger Jan Helin.

Papperstidningen Aftonbladet hade 948 951 läsare dagligen i december. Papperstidningen Expressen, GT och KvP har 973 467 läsare tillsammans dagligen. Expressen redovisar inte hur många av de som läser just Expressen och mörkar siffrorna för GT och Kvällsposten.

Aftonbladet.se hade i senaste mätningen 1 855 000 läsare dagligen. Expressen.se hade 776 000 läsare dagligen under samma period.

Aftonbladet hade i mobilen förra veckan 672 934 unika användare. Expressen redovisar inga data för mobiltrafiken.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 20-50 % på massor av varor!

Cervera

Publisert: