Nyheter

Kungens fest betalades av skvallerpress

NYHETER

Hovet: Det här kände vi inte till - det var helt privat

Kungafamiljens party sponsrades av skvallerpressen.

- Det rör sig inte om några struntsummor, säger Lotte Karlefors på Sofiero slott.

Den 2 juni ägde kungens stora släkträff rum. Den skedde på Sofiero slott som firar 100-årsjubileum. På programmet stod både lunch, middag, tågtur och rundvandring i den stora trädgården.

En av sponsorerna var tidningsjätten Allers. Förlaget ger bland annat ut skvallertidningarna Hänt Extra, Se & Hör, Hänt Bild och Svensk Damtidning.

Allers förlag är huvudsponsor till 100-årsjubileet och betalade bland annat Blå vagnen som kungligheterna åkte med under släktträffen.

Vill inte berätta

-Jag vill inte berätta vad de har betalat, men det rör sig inte om några struntsummor. De har bland annat bekostat en paviljong på höger sida av slottet, säger Lotte Karlefors, informationsansvarig på Sofiero slott.

Maten stod kungligheterna själva för. Kungen var värd under lunchen och drottning Margrethe för middagen senare under kvällen. På hovet visste man inte att Allers - och därmed skvallerpressen - sponsrade jubileet.

Visste inget

- Det här kände jag inte till och jag har ingen spontan reaktion. Det var ett helt privat arrangemang som kungafamiljen deltog i, säger presschefen Ann-Christine Jernberg.

Martin Hansson, vd på Allers, säger:

-Likaväl som vi sponsrade Bomässan 99 har vi har också sponsrat det här jubileet. Vi bestämde att vara sponsorer långt innan släktträffen var bestämd.

Läs mer:

Daniel Nyhlén

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter