Nyheter

Tafsande regementschef överklagar uppsägning

NYHETER

Anmäldes av 14 elever efter övertramp på kadettbal

Den före detta regementschefen, som ska sägas upp på grund av sitt olämpliga uppförande på en kadettbal, kommer att överklaga personalansvarsnämndens beslut till Arbetsdomstolen (AD).

Han företräds av Lars Merkel, förbundsjurist på Jusek, som har anlitats av officerens fackliga organisation Officersförbundet.

Överste Kent Samuelsson, tidigare chef på luftvärnsregementet Lv6 i Halmstad, anklagas för att ha uppträtt berusat, tafsat och slitit i de värnpliktigas kläder på kadettbalen tidigare i år. Han anmäldes av 14 befälselever som var med på balen.

Samuelsson ska ha uppträtt på ett liknande sätt redan på en kadettbal förra våren men den uppgiften nådde aldrig till försvarsledningen.

Efter årets anmälan förde överbefälhavaren Håkan Syrén saken till försvarets personalansvarsnämnd som förra veckan beslutade att Kent Samuelsson ska sägas upp. Syrén förklarade i onsdags att han var nöjd med beslutet.

Officersförbundet har dock begärt förhandlingar med försvarsledningen och kommer – om inte uppsägningsbeslutet ändras – att föra saken till AD.

– Det saknas helt enkelt saklig grund för uppsägning, säger Lars Merkel till TT.

Thomas Hamberg/TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter