Kungsholmen - en ny sida av stan

NYHETER

Kungsholmen vill gärna bli det nya söder, kanske döpa om sig till Västermalm och satsar hårt på exklusiv shopping. Vi har plockat ut några guldkorn, en bit från allfartslederna.

Klicka på platsernas namn för att få mer information om kartor, öppettider och kontaktuppgifter.

1. LOD

Norra Agnegatan 40

Sex metallformigivare har ateljé och butik i en och samma lokal. Du kan alltså se halsbandet du ska köpa samtidigt som det tillverkas. Fiffigt.

2. Vurma

Polhemsgatan 15

Systerkaféet till Vurma på söder har ett eget bageri, en storblommig inredning och mackor som kan mätta en indisk kossa.

3. People Like Us

Tomtebogatan 3

Nej, det är inte riktigt Kungsholmen, men känslan är där. På People Like Us tar man sitt uppdrag på allvar och huserar kläder, accessoarer, skor och väskor från framförallt 60- och 70-talet.

4. Ballbreaker

Warfvinges väg 1

Ett dagis för unga vuxna. Här finns bland annat sportsimulatorer av olika dignitet, bowlingbanor, biljardbord och ett humlemonster som går under namnet "En meter öl".

5. Mälarpaviljongen

Norr Mälarstrand 64

Vågskvalp, måsarnas skri och en och annan passerande båt. På Mälarpaviljongen visar sig Stockholm från sin bästa sida, och i kombination med mat och dryck så är sommarkvällen räddad. Det är också ett populärt ställe för killar som gillar andra killar.

Har du gått den här rundan?

Skicka ett brev och berätta vad du tyckte till: [email protected]