En man häktad för dödsskjutningen i Vivalla

Ytterligare två personer anhållna – rikslarm utfärdat

Tre män blev skjutna i Örebro på tisdagskvällen.

Två dog på sjukhus.

Nu har den man som överlevde skjutningen häktats för dubbelmordet.

Tre män blev skjutna i stadsdelen Vivalla i Örebro vid 22-tiden på tisdagen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet blev männen skjutna med automatvapen.

Två dog på sjukhus, och en av männen skadades lindrigt.

Den man som överlevde automatelden, en 20-årig man, anhölls på sjukhuset klockan 04.32 på onsdagen misstänkt för händelsen.

På fredagseftermiddagen häktades 20-åring av Örebro tingsrätt på sannolika misstänkt för tisdagens mord. Han nekar till brott.

Uppgifter: Rikslarm utfärdat

För tre år sedan åtalades 20-åringen för medhjälp till mord och medhjälp till mordförsök. Han misstänktes för att ha kommit med skjutvapnet till brottsplatsen, men friades av tingsrätten.

I jakten på tisdagens dubbelmördare utfärdades ett rikslarm efter en mordmisstänkt man, enligt Aftonbladets källor. Varken åklagare eller polis vill kommentera uppgifterna.

På torsdagen slog polisen till och grep två personer. De anhölls senare misstänkta för dubbelmord och mordförsök, bekräftar åklagaren som har till helgen på sig att begära dem häktade.

Enligt chefsåklagare Krister Peterson kan ytterligare personer gripas.

– Det var flera som var inblandade och det kommer förhöras ett antal personer till, så jag kan inte utesluta att fler grips, säger Krister Peterson, chefåklagare på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Han är i övrigt väldigt förtegen om ärendet.

– Jag kommenterar inte utredningsmaterialet närmare, men vi har ett utredningsläge som är så pass gott att vi kunnat anhålla dem.

Aftonbladet har sökt de anhållnas advokater men utan framgång.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN