Krisen i Svenska Akademien

Frostenson fick inte lämna sin version – dök upp på möte

Av: 

Ebba Thornéus

NYHETER

Akademiledamoten Katarina Frostenson fick inte berätta sin egen version om vad som hänt i turerna kring Svenska Akademien.

Det uppger Expressen med hänvisning till källor.

Det ska enligt uppgifter till tidningen ha fått henne att återvända till Stockholm – och oannonserat dykt upp på ett sammanträde.

Enligt källor till Expressen ska Akademiledamoten Katarina Frostenson – med kopplingar till den så kallade Kulturprofilen – inte ha fått ge sin version i den utredningen som gjorts av advokatbyrån Hammarskiöld & Co kring den senaste tidens turbulens inom Svenska Akademien.

I stället valde Frostenson, som efter att historien briserade, vistades utomlands, ha återvänt till Stockholm och oannonserat dykt upp på ett av Akademiens möten.

”Enda sättet att försvara sig”

– Hon gjorde det för att det var det enda sättet att försvara sig på, säger en källa med nära koppling till Akademien till tidningen.

Efter det mötet ska Frostenson även ha dykt upp på flera andra sammanträden, senast i mars och efter att själv ha läst utredningen, uppger en anonym källa.

Polisanmält kulturklubben

Under måndagen kunde Aftonbladet avslöja vad polisanmälan som under helgen gjorts med kopplingar till Akademiens egentligen gällde.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är det en privatperson som bland annat anmält Kulturprofilens omstridda klubb - som nu utreds för flera brott.

Anmälan gäller de ekonomiska brotten skattebrott och bokföringsbrott samt brott mot kommunala regler om utskänkning av alkohol.

ANNONS

Nu kan du fynda bland Muminmuggar till rabatterade priser hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

Katarina Frostenson gick med på att lämna Svenska Akademien

ÄMNEN I ARTIKELN

Krisen i Svenska Akademien

Katarina Frostenson

Svenska Akademien