Försvunnen 85-åring söks av polis

NYHETER

Sedan 22.20-tiden på onsdagskvällen eftersöks en 85-årig man, som försvann från ett villaområde på Djupadal i Malmö.

Mannen försvann i samband med en kvällspromenad och är en amerikan på tillfälligt besök.

– Det är en rätt så stor polisinsats. Vi söker efter honom med bil, motorcykel, till fots och med hundpatruller, säger Peter Martin, vakthavande befäl vid polisregion Syd.

Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig vid iakttagelser.

Tipsa | Aftonbladet

Ett tiotal poliser och två hundpatruller letade under natten mot torsdag efter den äldre mannen. Bland annat kring Limhamns stora kalkbrott, rapporterar Sydsvenskan.

85-åringen är enligt tidningen på tillfälligt besök från USA och försvann under onsdagen i samband med en kortare promenad i villakvarteret, skriver polisen på sin hemsida.

– Han gav sig ut vid 19-30-tiden och skulle bara ta en mindre promenad i kvarteret, och så blev det ju inte. Vi gör bedömningen att han inte har förmågan att ta sig till sina själv, säger Peter Martin, vakthavande befäl vid polisregion Syd.

Polisen i Skåne beskriver mannen som cirka 175 centimeter lång. Han ska vid försvinnandet ha varit klädd i en mörk t-shirt, gröna shorts och ljus keps. Mannen uppges även ha en något framåtlutad gång.

Polisen uppmanar nu alla som har tips eller har gjort iakttagelser som kan röra försvinnandet att höra av sig till polisens ledningscentral via telefonnummer 114 14. Missing People kommer under torsdagen även att lägga ut en efterlysning på sin Facebook-sida, uppger polisen.

ARTIKELN HANDLAR OM