Hans sms efter omkörningen fick ett oväntat svar

NYHETER

Kenneth: ”Tänkte att ett sms gör mer intryck”

1 av 3

När Kenneth blev omkörd av en bil som korsade en heldragen linje precis innan en tunnel fick han nog. Han letade reda på förarens telefonnummer och skickade ett argt sms – och fick ett svar han inte hade räknat med, skriver norska Stavanger Aftenblad.

Kenneth Lie, 34, var på väg till norska Kristiansand för att ta färjan över till Danmark. Med i bilen satt den tioåriga dottern Ayla samt Kenneths pappa Kjell som körde. Precis innan en tunnel såg han en bil i backspegeln.

– Det är några tunnlar runt Flekkefjord på väg E39 som är en väldigt utsatt sträcka, det är många olyckor där. Då såg jag en bil som körde sicksack mellan bilarna bakom oss. Sedan körde den om oss genom att korsa en heldragen linje. Efter tunneln körde den om ytterligare några bilar, säger Kenneth.

”Måste säga till att det inte är okej”

Kenneth blev arg och rädd och bestämde sig för att kontakta kvinnan som körde. Han tog bilens registreringsnummer och via norska Trafikverket lyckades han hitta förarens nummer.

”Hej, din farliga omkörning i spärrzon strax före en tunnel var en fara för andra trafikanter. Du skapade den allvarliga situationen. Du är ansvarig för mer än ditt eget liv. Jag har ett barn i bilen och det finns säkert fler barn på plats. Stanna upp och fundera på vad du gjort. Händer det igen kommer jag att polisanmäla dig. Hälsningar Kenneth Lie och alla vi andra på vägen,” löd sms:et han skickade.

– Jag tänkte att jag måste meddela henne att det här inte är okej, säger Kenneth.

”Tänkte att det skulle göra mer intryck”

Kenneth skickade sms:et vid lunch och räknade inte alls med att få svar. Men sex timmar senare plingade det till i telefonen.

”Håller med om att det var över gränsen. Jag ska tänka på det och jag tackar för ditt sms,” löd svaret.

– Jag blev glad över att hon svarade. Hon blev säkert lite generad när hon fick meddelandet så jag tackade henne för svaret. Jag tänkte att ett sms skulle göra lite mer intryck än att ringa polisen på henne, och det gjorde det ju.

Följ oss på Facebook