Krockade med älg – tre skadade

NYHETER

En personbil och en älg kolliderade på lördagskvällen utanför Palaja.

– Tre personer, en kvinna och två barn i okänd ålder, befann sig i bilen. De är förda till hälsocentralen i Pajala, säger Agneta Hansson jourhavande förundersökningsledare i Norrbotten.

Alla klarade sig med lindriga skador.

Olyckan inträffade på länsväg 395 i höjd med Erkheikki utanför Pajala på lördagskvällen. Larmet kom in till polisen via SOS Alarm klockan 18.43.

Räddningstjänst och polispatrull skickades till platsen.

Tre personer, en kvinna och två barn, är förda till sjukhus.

– Det är en personbil och en älg som har kolliderat. De är förda till hälsocentralen i Pajala och vi har skickat dit en polispatrull, säger Agneta Hansson jourhavande förundersökningsledare i Norrbotten.

Två viltolyckor på samma dag

Det var till en början oklart hur pass skadade personerna var. Vid 22-tiden uppger Agneta Hansson att alla tre klarat sig undan med lindriga skador.

– Det var en fjolårskalv så den var lite mindre. De har fått ytliga sår och lite splitterskador men inga brutna ben eller så, så de hade tur i oturen. Om det hade varit en fullvuxen älg så hade skadorna troligtvis blivit allvarligare.

– Polispatrullen sa också att det är mycket vilt på den sträckan där olyckan skedde.

Bilen och älgen flyttades från vägen och det var under kvällen inga problem med framkomligheten.

Tidigt på lördagsmorgonen omkom två män, 31 och 36 år gamla, efter att ha krockat med en älg på riksväg 674 söder om Skatelöv i Alvesta.

De båda männen tros ha dött direkt i olyckan.