Sjuåring lämnades i skogen av föräldrar

avKarin Ahlborg

NYHETER

7-åriga Yamato Tanooka lämnades i skogen av sina föräldrar som straff.

Fem dagar senare är pojken fortfarande försvunnen i det björnrika området i norra Japan.

Hundratals brandmän, räddningsarbetare och militärer söker efter honom.

I sin första version berättade föräldrarna att deras son kommit bort från dem medan de plockade vilda örter i skogen på ön Hokkaido, skriver NBC News.

Men de ändrade sig senare och erkände att de lämnat pojken efter sig som bestraffning och att när de lite senare återvände för att hämta honom hade han försvunnit.

– Jag kunde inte förmå mig att säga att jag lämnat honom för att straffa honom... och sedan be polisen söka efter min son, sa fadern Takayuki i japansk tv.

Kastat sten

Det täta skogsområdet där Yamato Tanooka försvunnit är björnrikt och de som letar efter honom har med sig björnskrämmor för att hålla djuren på avstånd.

Polisen har inte velat berätta vad pojken bestraffades för eller hur länge han lämnades ensam innan föräldrarna återvände. Men enligt nyhetsbyrån Reuters ska föräldrarna ha uppgett att pojken hade kastat sten på bilar och människor, och att han inte lämnades kvar mer än i fem minuter.

– Jag vill be min son om ursäkt och alla människor som vi besvärar. Jag kämpar för att hålla hoppet uppe om att han ska hittas välbehållen.

7-åriga Yamato Tanooka försvann tidigt på lördag kväll.

Rasar på sociala medier

Flera hundra personer söker med hjälp av hundar och hästar för att kunna ta sig längre in i skogen, och på onsdagen anslöt även 75 militärer.

Pojken var klädd i t-shirt och jeans när han försvann och hade ingenting i form av vatten eller mat med sig när pappan tvingade ut honom ur bilen och körde i väg.

Japanska nyhetsprogram sänder varje timme uppdateringar om sökandet efter 7-åringen, och på nätet uttrycker tusentals människor sina förhoppningar om att pojken ska återfinnas vid liv, enligt Reuters. Samtidigt har försvinnandet orsakat en rasande storm på sociala medier i Japan mot föräldrarna, rapporterar flera medier.

ARTIKELN HANDLAR OM