Polisens vädjan: Vilka är rånarna?

avCarl Hedlund

NYHETER

Två män jagas nu för ett grovt rån mot en bensinstation i Nässjö i lördags kväll. Med ett knivliknande föremål mot halsen, ska de tvingat tills sig dagskassan innan de försvann.

– Målsägande har uttryckt sig att, han hade otur att han blev rånad, men att han har tur som överlevde. Det säger lite om hur rädd han var, säger Jens Andersson.

På övervakningsbilder ser man två män i 20-25 års, komma fram till kassan på Okq8 i Nässjö, sent i lördagskväll. De ber om ett paket cigaretter, och sen börjar ett brutalt rån.

En av männen trycker upp butiksbiträdet mot väggen och håller ett knivliknande föremål mot halsen. Den andra mannen skriker att han ska öppna kassan. Där i ligger några tusen kronor som rånarna tar.

– De tar ett grepp om halsen på den butiksanställda och håller fram ett tillhygge, vilket gör att han känner fruktan för sitt liv, det är det som gör det grovt, säger Jens Andersson, kriminalinspektör på polisen Höglandet.

Fruktade för sitt liv

Rånarna fortsätter att skrika på personalen medan de tar dagskassan och tvingar honom att öppna dörren till butiken med en fjärrkontroll, sedan försvinner de ut. Kvar i butiken är butiksbiträdet som skakades rejält av rånet.

– Han uttryckte det som att han hade otur att han blev rånad, men att han hade tur som överlevde. Det säger lite om hur rädd han var, säger Jens Andersson.

Via en kamera utanför bensinstationen ser man männen sedan springa i riktning mot resecentrum och där tar polisen spår slut. Polisen rubricerar det som grovt rån och säger sig ha säkrat vissa bevis i butiken men behöver hjälp med att identifiera de misstänkta rånarna.

– Vi vill ha in namn på dessa personer, eller vilka man tror det kan vara, säger Jens Andersson.

Känner du igen de gärningsmännen, eller har du andra uppgifter att lämna i fallet? Hör då av dig till polisen på tipstelefon 070- 214 24 79 dygnet runt, eller mejla oss på [email protected]