Max-arvtagarens lyxvilla totalförstördes i brand

Uppdaterad 2016-08-05 | Publicerad 2016-08-02

Max-arvingen Christoffer Bergfors och hustrun Stina Honkamaa Bergfors sommarhus på Värmdö har totalförstörts, skriver Expressen.

Familjen stod ute och grillade på altanen när gasolgrillen av okänd anledning började brinna och huset fattade eld.

Den lyxiga tvåvåningsvillan gick inte att rädda och familjen tvingades maktlöst se på när drömhuset brann ned framför deras ögon.

Det var vid 18.40-tiden på måndagskvällen som sommarvillan vid vattnet i Strömma på Värmdö i Stockholm började brinna kraftigt efter att en gasolgrill vält omkull. Tvåvåningshuset var snabbt övertänt och gick inte att rädda.

– Det stämmer att det har varit en fullt utvecklad brand i en nybyggd villa på Värmdö. Det är en gasolgrill som har fattat eld och därefter spridit sig från verandan vidare till huset, säger Jonas Widmark på polisen.

Taxeringsvärde på 5,5 miljoner

Enligt Expressen är det Christoffer Bergfors, son till Max grundare Curt Bergfors och vice vd inom koncernen samt hans fru Stina Honkamaa Bergfors, som bland annat varit Sverigechef för Google, som äger huset. Paret ska ha köpt villan 2009 för knappt sju miljoner och 2015 hade det ett taxeringsvärde på 5,5 miljoner kronor. Det var i samband med  ett födelsedagsfirande som familjen stod och grillade på altanen när gasolgrillen av okänd anledning fattat eld.

Elden spred sig sedan vidare till en markis som gjorde att fasaden på huset tog eld.

Familjen ska ha stått maktlösa utanför och sett på när deras drömhus brann ned till grunden enligt grannarna.

"Ren olyckshändelse"

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen, som är rubricerad som brand utan misstanke om brott enligt polisen.

– Det är en ren olyckshändelse där ingen lyckligtvis har kommit till skada, säger Jonas Winlöf, stationsbefäl på polisen i Stockholm syd.

Vid 05.30-tiden på morgonen var räddningstjänsten fortfarande på plats och kommer så att vara resten av dagen.

– Vi är där fortfarande men branden är under kontroll. Eftersläckningsarbetet pågår både på mark och hus just nu, säger Roger Sverndal.

"Kommer behöva rivas"

Inga närliggande byggnader ska ha behövt evakuras. Däremot ska mycket av den intillliggande skogen ha brunnit ned då vinden låg på och blåste mycket åt det hållet.

Det lyxiga tvåvåningshuset kommer inte gå att rädda.

– Det är en totalskada på huset och det kommer att rasa. Man kommer därför behöva riva det, säger Roger Sverndal.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln