Bränder

Laddare fattade eld – katterna brann inne

Av: 

Malin Wigen

NYHETER

Michaela, 22: ”Jag vill att flera ska veta om att det här kan hända”

Michaela Borg lämnade sin lägenhet en kort stund för att köpa blommor. När hon kom tillbaka var brandkåren på plats för att släcka en brand hemma hos henne. 

– Mina katter var där inne, jag fick en panikattack, säger Michaela till Aftonbladet.

"Att hela ens liv kan försvinna så här fort på grund av en laddare, en vecka har gått och jag kan fortfarande inte förstå att det är sant.  Jag vill lägga ut den här bilden för att visa alla vad som kan hända, man tror aldrig att det händer en själv men det kan hända vem som helst!" skriver 22-åriga Michaela Borg i ett Facebookinlägg där man kan se en bild på en totalförstörd lägenhet.

Det var den 25 mars som hon lämnade sin lägenhet i Kalmar för att åka och köpa blommor tillsammans med sin mamma och lillsyskon.

– På vägen hem hamnade jag bakom polisen, jag fick en sådan konstig känsla när jag satt i bilen säger hon till Aftonbladet.

”Fick nästan panikattack”

Snart upptäckte hon att de var på väg hem till henne. När de kom utanför huset var brandkåren på plats – det visade sig att det var hennes lägenhet som brann.

– Mina katter var där inne, jag fick en panikattack.

Michaela som bara kunde titta på skrek åt räddningspersonalen att katterna var i lägenheten. Tyvärr gick inte katternas liv, en mamma och en kattunge, att rädda.

– De försökte göra hjärt- och lungräddning, de dog förmodligen av röken.

Ipadladdaren kan vara orsaken

Branden, som förstörde hela hennes lägenhet, uppstod vid soffan och vid väggen där soffan stod. På soffan hade det legat en och en halv månad gammal Ipad och laddat med dess originalladdare när hon var iväg.

– Polisen tror att det var laddaren som startat branden, laddaren satt i en förgreningsdosa tillsammans med en laddare till en högtalare.

Även Kalmarpolisen kan bekräfta att Ipadladdaren troligen är boven. 

– Både vi och hon tror att det var något med laddningen eller inkopplingen av laddarsladden som är anledningen till branden, säger Ulf Juhlin som är jourhavande förundersökningsledare till Aftonbladet.

”Fler borde veta om det”

Nu bor Michaela på lite olika ställen i väntan på nytt boende. Men mest har hon sörjt sina katter.

– I flera dagar har jag bara gråtit och tänkt på katterna, jag glömde nästan bort mina andra saker.

Michaela har dessutom skrivit om händelsen på Facebook för att varna andra: "Tänk på vad ni har inkopplat när ni går hemifrån eller går och lägger er även om ni bara ska vara borta en kort stund som jag skulle, ingen ska behöva gå igenom detta! Förhoppningsvis kan detta som har hänt mig rädda någon annan genom att bara tänka ett steg längre när man går utanför dörren och inte tänka att det inte händer er.

– Man tänker att man kan dö i en bilolycka, men inte att det här kan hända. Jag tycker därför att det är väldigt viktigt att fler får veta om det här.

Läs hela Michaelas inlägg här nedan.

ANNONS

De nya Muminmuggarna ABC finns nu att förhandsboka hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Michaela Borg
Publisert:

LÄS VIDARE

Varning för nattladdning

ÄMNEN I ARTIKELN

Bränder