Pappan: ”Man känner sig helt maktlös”

Av: Oskar Forsberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Den 12-åriga flickan blev grovt misshandlad av två tjejer – de slog och sparkade på henne medan allting filmades.

Flickans pappa berättar nu om den svåra tiden efter misshandeln.

– Man ser avsaknaden av glädje i hennes ögon. Hon har liksom inte ett barns blick längre, säger han till Aftonbladet.

Tipsa | Aftonbladet

Polisen i Södertörn utreder just nu en misstänkt grov misshandel där två tjejer slår och sparkar en 12-årig flicka. Händelsen filmades med två kameror, med en som var uppställd på marken och med en mobiltelefon.

Aftonbladet kunde i går publicera delar av klippen.

”Min dotter kunde legat i koma nu”

Den 12-åriga flickans pappa har sett filmerna, som nu används som bevismaterial mot de två misstänkta gärningspersonerna. Han berättar att han är förtvivlad inombords men försöker ändå hålla masken och hålla ihop sin familj.

– Det är en fruktansvärd film. De visar ingen empati över huvud taget. Man frågar sig var allt detta hat kommer från, säger han till Aftonbladet.

– Det kunde gått mycket, mycket värre. Min flicka kunde legat i koma nu. De förstår uppenbarligen inte vilka skador ett sånt här våld kan åsamka, nästa gång kanske de dödar någon eller slår någon så illa att de får sitta i rullstol.

Tiden efter misshandeln har varit svår för familjen.

– Min dotter mår jättedåligt. Innan var hon alltid glad och ville hitta på saker, nu sitter hon mest själv framför tv:n. Hon har förändrats och det svänger upp och ner hela tiden, man ser hur hon maler och maler igenom den här händelsen. Det är som att hon tappat tilliten till världen. Det är väldigt ledsamt, säger han.

Köpt ett överfallslarm

I dag ska familjen träffa polisen och genomföra ett videoförhör. Flickans pappa berättar att hans dotter gång på gång har tvingats berätta om misshandeln.

Hans dotter klarade sig från allvarligare fysiska skador men hur hon mår inombords och vad som kommer att hända i framtiden kan bara hennes pappa spekulera i.

– Tiden läker alla sår men vi vet ju inte hur hon kommer må psykiskt i framtiden. Kanske får hon självmordstankar eller drabbas av depression? Det är nästan det värsta, att de har attackerat henne psykiskt också.

Familjen har nu köpt ett överfallslarm till sin 12-åriga dotter.

– En av tjejerna som slog henne har hotat att de ska göra om det.

Hans dotter ska träffa en kurator, men hon har ännu inte varit i skolan efter misshandeln.

– Vi har pratat med rektorn och hennes lärare och de ska ta upp händelsen och berätta för klassen vad som hänt. Vi har pratat om att hon kanske ska gå dit en halvdag på torsdag, försöka mjukstarta.

Maktlöshet

Misshandeln har också drabbat familjen ekonomiskt.

– Det känns kanske dumt att tala om pengar i sammanhanget men det har inverkat mycket också. Jag och min dotters mamma har fått ta ledigt från jobbet. De förstörde också hennes mobiltelefon så vi har fått köpa en ny.

Pappan återkommer gång på gång till vikten av att, så långt det är möjligt, försöka behålla ett lugn utåt, för sin dotters skull.

– Men man kokar inombords. Jag känner mig så maktlös. De här tjejerna är ju under 15 år och kan inte dömas för något. Vad kommer hända efter allt det här, frågar man sig. Systemet fungerar inte riktigt om det är så här det ska gå till.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN