Josef stoppade våldtäkt på fest

Av: Frasse Levinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Nu förstår jag varför kvinnor är rädda”

Foto: Privat.

Josef Mourtada fick se en kille försöka våldta en tjej på en fest.

Då gick han in i rummet och stoppade honom.

– Om en kille som verkade så schysst kan förändras till ett sådant äckel förstår jag varför kvinnor alltid måste vara rädda, säger han.

I helgen var Josef Mourtada på fest med sina kompisar i Malmö. När kompisgänget gick över Möllevångstorget tillsammans på väg till festen blev Josef presenterad för en ny kille som skulle vara med.

– Jag gick och pratade med killen. Han var fett schysst, säger Josef.

Men efter ett tag tyckte Josef att killen började bete sig konstigt. Killen frågade tjejerna i gruppen om de hade pojkvän. Om de sa ja kom han med sarkastiska kommentarer.

”Sluta, jag vill inte”

På festen satte sig Josef och pratade med några andra vänner. När han reste sig för att gå på toaletten hörde han ljud från ett annat rum i lägenheten. Dörren till rummet var stängd, så Josef la örat mot den.

– Då hörde jag en tjej som sa ”Sluta, jag vill inte”. Det lät som att hon grät.

Josef ryckte upp dörren och såg att killen tafsade på henne. Han blev chockad och visste först inte vad han skulle göra. Han bestämde sig fort för att be killen att gå därifrån och sa till honom att han ville prata med tjejen.

– Han sa ”Ja, kan du fixa så att jag kan ha sex med henne”. Han trodde att jag skulle hjälpa honom, säger Josef.

Josef blev äcklad av killens antagande och bad honom sticka. Sedan stoppade han om tjejen i sängen.

– Hon var väldigt yr och full och sa till mig att hon inte mådde bra.

Konfronterade honom

När tjejen kommit tillrätta i sängen gick Josef ut ur rummet och berättade vad som hänt för de andra. Han bad killen följa med honom till köket. Josefs vän Florentina var en av de som såg honom konfrontera killen.

– I stället för att attackera honom förklarade han lugnt varför det inte är okej att ge sig på en tjej som är berusad. Till slut samlades alla killar i köket och pratade med honom. Jag tyckte det var ett perfekt sätt att göra det på, säger hon.

Florentina tror att killen såg upp till de andra killarna på festen.

– När han blev utskälld av dem blev han förnedrad på ett sätt som gör att han förhoppningsvis inte vågar göra det igen. Om de hade slagit ner honom hade han kanske bara blivit arg och sagt ”Dra åt helvete, jag kommer inte lyssna på er”, säger hon.

Killen lämnade han festen. Efter att tjejen sovit i någon halvtimme gick hon också därifrån.

”Förstår varför kvinnor är rädda”

Josef säger att han alltid tyckt att tjejers snack om att alla killar är potentiella våldtäktsmän låtit överdrivet, men att det som hände på festen har fått honom att tänka om.

– Om en kille som verkade så schysst kan förändras till ett sådant äckel förstår jag varför kvinnor alltid måste vara rädda. Nu förstår jag varför ni måste vara på er vakt hela tiden.

Därför skrev han ett Facebookinlägg där han utvecklar sina tankar.

– Det är viktigt vi uppmärksammar detta, man ska inte behöva uppleva något så hemskt för att veta hur hemskt det är, säger han.

Läs hela Josefs inlägg om händelsen nedan.

Publicerad:

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

ÄMNEN I ARTIKELN