Johannes slog tillbaka mot dieseltjuvarna

Murade in bilen – med betong

Dieseltjuvarna flydde från platsen – och glömde sin bil.

Då bestämde sig Johannes Wägerth för att skoja till det.

– Jag murade in bilen, då tänkte jag att då kan de ju inte köra någonstans, säger han.

På tisdagsmorgonen fick Johannes Wägerth, 23, i Norrtälje ett samtal från sin kollega på byggjobbet. Han fick veta att det varit tjuvar på arbetsplatsen under natten som försökt stjäla diesel.

Bevakningsbolaget hade upptäckt skurkarna – som då tog till flykten och lämnade både dieselfyllda dunkar och en bil på brottsplatsen.

– Så när jag kom in på morgonen hade kollegan parkerat in den med en lastbil, säger Johannes.

Ville skoja med tjuvarna

Men Johannes tyckte att det var läge att skoja lite mer med tjuvarna. Så han lyfte upp två betongbarriärer med en grävmaskin och stängde in bilen med.

– Jag tänkte att då kan de ju inte köra någonstans direkt, säger han.

Under natten mot onsdagen hade dock tjuvarna varit tillbaka och vält betongbarriärerna. När Johannes kom in på morgonen var bilen borta.

– Bevakningsbolaget hade ju tipsat polisen, men de gjorde inget. De hade tydligen inte tid. Det är ju rätt vanligt med bensinslangning nu för tiden, det är tråkigt.

"Fått 400 vänförfrågningar"

Johannes Wägerth delade en bild på den inmurade bilen på Facebook.

– Jag tänkte först att det bara var mina kompisar som skulle se, men det spårade ur ganska fort. Jag har fått massa meddelanden och 400 vänförfrågningar, jag vet inte vad de vill, skrattar han.

Men om någon av de som hört av sig som är sugen på att dejta den skojfriske byggarbetaren fiskar de i fel vatten.

– Haha, jag har flickvän och bor ihop med henne här i Norrtälje. Men det är mest äldre personer som hört av sig, de vill väl vara kompis med en kändis. Jag kan skicka autografer på posten.

I framtiden har han nya planer på hur han ska kunna ge igen om det dyker upp fler slangare på bygget.

– Någon tyckte att vi skulle gjuta in bilen i betong och jag har sett en grej där någon lyft upp en slangares bil på en container med en grävskopa, säger Johannes Wägerth.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN