Deras familjebild stals av antigay-kampanj – här är deras svar

1 av 2 | Foto: Här är den italienska kampanjen med den stulna bilden
NYHETER

Bilden när B.J. Barone och Frankie Nelson får se sin son Milo för första gången spreds som en löpeld över världen här om året. Nu sprids den igen – men i ett helt annat syfte.

– De använder vår bild för att sprida sin politiska övertygelse att vi förvägrar vår son Milo rätten till en mor, säger paret till Buzzfeed.

I juni 2014 tog den kanadensiska fotografen Lindsay Foster en bild av två pappor som får se sin son för första gången. Bilden på B.J. Barone och Frankie Nelson spreds snabbt över internet.

– Den här bilden representerar allting som stolthet står för. Kärlek har ingen färg, inget kön, ingen sexuell läggning. Kärleken är ovillkorlig, sa Lindsay då.

Används i antigay-kampanj

Men nu sprids bilden av en helt annan anledning. Det italienska, högerkonservativa partiet Fratelli d’Italia har börjat använda bilden på affischer för att sprida sin antigay-kampanj.

”Han kommer aldrig att kunna säga 'mamma'. Vi borde försvara barns rättigheter” står att läsa på affischen.

När paret fick reda på hur deras bild används blev de minst sagt chockade och upprörda.

– De kampanjar för att varje barn behöver en mamma och de använder vår bild för att sprida sin politiska övertygelse att vi förvägrar vår son Milo rätten till en mor. Det är väl uppenbart att vi inte stöttar detta, säger B.J. Barone till Buzzfeed.

"Det är olagligt"

Även Lindsay är frustrerad över att hennes bild används utan tillåtelse.

– Jag har inget emot att folk använder bilden så länge det är för att sprida ett positivt budskap. Och så länge jag får erkännande för bilden. Det är olagligt att använda bilden på det här sättet.

Uppmanar hbtq-familjer att dela sina bilder

Men föräldrarna har inte gett upp och använder nu det förnyade intresset för bilden för att upplysa folk om hbtq-rättigheter. De är just i färd med att skriva en barnbok, "Milos äventyr", och ber samtidigt hbtq-föräldrar att dela sina familjebilder under hashtaggen #WeAreFamily.

– Familjer handlar inte om mammor och pappor, de handlar om kärlek. Milo har så mycket kärlek i sitt liv. Om alla kunde få så mycket kärlek som han får hade världen varit en mycket bättre plats, säger de till Buzzfeed.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hbtq