Ambulans hjälpte misshandlad man – attackerades

1 av 2
NYHETER

Strax efter 20-tiden på tisdagskvällen attackerades ambulanspersonal i färd med att hjälpa en misshandlad man i 50-årsåldern på Munkhättegatan i Malmö.

– I samband med att man var där för att behandla mannen blir en ambulanspersonal angripen, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisregion Syd.

En 17-årig kille greps senare misstänkt för brottet. De andra gärningsmännen var under natten mot onsdagen på fri fot.

Enligt Sydsvenskan ska flera personer vid 20-tiden på kvällen ha sett hur ett gäng killar misshandlade en man i 50-årsåldern i korsningen Munkhättegatan och Eriksfältsgatan, i stadsdelen Fosie i Malmö.

Gänget ska enligt vittnen till tidningen sedan ha sprungit i väg från platsen medan mannen låg kvar på gatan, med skador i ansiktet men vid medvetande.

– Det ska vara några okända gärningsmän som först misshandlat en målsägare och när ambulans kommer för att hjälpa honom kommer de tillbaka. I samband med det blir en ur personalen även utsatt för misshandel, säger Ulrika Olsson, inre befäl vid polisen i Malmö.

– Han får en cykel kastad på sig. Men både ambulanspersonal och den andre mannen fick lindriga skador.

En misstänkt gripen

Inledningsvis var det så rörigt på plats att polisen endast kunde bekräfta att händelsen inträffat. Efter att en polisanmälan skrivits uppger Ulrika Olsson att gärningsmännen är fyra till antalet. Samtliga killar.

Den misshandlade mannen fördes under kvällen till sjukhus där han har hörts av polis.

– Han har skador och smärta i ansikte, arm, kön och rygg, säger Magnus Lèfevre. vakthavande befäl vid polisregion Syd.

Upprinnelsen till misshandeln är i nuläget oklar.

En anmälan är upprättad om misshandel. Polisen har gripit en 17-årig kille misstänkt för att vara delaktig i brottet. Polisen uppger för Sydsvenskan att han självmant överlämnat sig till polisen.

– Vi håller förhör med en utpekad gärningsman, säger Magnus Lèfevre till Aftonbladet vid 03-tiden.

De andra gärningsmännen var under natten mot onsdagen fortfarande på fri fot.