Stjärnkocken skänker dagens lunchintäkter till kvinnojour

Av: Viktor Adolfsson

Publicerad:
Svenske stjärnkocken Marcus Samuelsson.
Svenske stjärnkocken Marcus Samuelsson.

På tisdagen är det den internationella kvinnodagen, vilket uppmärksammas på olika sätt världen över. På en av stjärnkocken Marcus Samuelssons restauranger leder det till kassaklirr hos en av Stockholms kvinnojourer, skriver Stockholm Direkt.

För varje lunch som säljs under tisdagen på hotell Amarantens restaurang Kitchen & table, signerat stjärnkocken Marcus Samuelsson, kommer tio kronor att skänkas till Kvinnojouren Klara.

Enligt Stockholm Direkt kommer dessutom all dricks att gå oavkortet till kvinnojouren, och gäster kommer uppmuntras att betala lite extra på sin nota.

– Vi är en kvinnodominerad arbetsplats och vi funderade vad vi kunde göra för att uppmärksamma internationella kvinnodagen, säger Erica Lund, hotelldirektör på Clarion Hotel Amaranten, till Stockholm Direkt.

”Borde inte få finnas 2016”

Kvinnojouren Klara är relativt nystartad och företaget vill därför ge sitt stöd just dit.

– Det är ett gott ändamål och även om vi önskar att vi har en perfekt värld så är det inte så. Det finns problem som vi inte får bukt på, vi har till exempel för många utsatta kvinnor, det borde inte få finnas 2016, säger Erica Lund.

Publicerad: