Uppgifter: Ben Carson till Trumps sida

1 av 2 | Foto: Ben Carson.
NYHETER

I höstas jämförde Trump hans beteende med en pedofils. Förra veckan drog han sig ur primärvalet.

Nu uppger flera källor för CNN att Ben Carson under fredagen kommer att tillkännage sitt stöd för Donald Trump i racet om republikanernas presidentkandidatur.

Tidigare har Carson sagt att han är öppen för att stödja vem som helst av Ted Cruz och Donald Trump. Men på en presskonferens på fredagen väntas han däremot visa sitt fulla stöd till den senare, skriver CNN.

Förra veckan drog han sig ur primärvalet efter idel förluster. Nu blir han den andra republikanska kandidaten (före detta) som väljer att ”backa” Trump, efter att Chris Christie förra månaden tog samma beslut.

I höstas gjorde Trump ett av sina mer minnesvärda uttalanden när han kallade jämförde Ben Carsons temperament med pedofili och refererade till Carsons biografi.

– Det står i boken att han har ett patologiskt humör. Det är ett stort problem eftersom du inte kan bota det. Till exempel pedofili. Du kan inte bota dessa människorna. Du kan inte bota en pedofil.

När Carson fortfarande inte bestämt sig, åtminstone inte officiellt, för vem han skulle stödja i fortsättningen av primärvalet, sa han att man måste vara försiktig.

– Man måste överväga all information: vem som troligtvis vinner och vilka typer av ”ståhej” som skrämmer bort väljare från processen, sa han då.

Först med nyheten var The Washington post.

ARTIKELN HANDLAR OM