Var med om viltolycka – föräldrarnas gest rörde henne till tårar

1 av 4
NYHETER

Denice var nyligen med om en olycka när ett råddjur kom utspringande på vägen.

Hon hade tur och klarade sig – men inte hennes bil. Något som tog henne hårt. Därför bestämde sig hennes föräldrar för att överraska henne.

– Jag bara grät, säger Denice.

I början på november var Denice Andersson, 20, på väg från Västerås hem till Hedemora i sin nyinköpta bil. Det var snöoväder och hon körde sakta fram på vägen som var hal och osandad. Plötsligt dök ett rådjur upp från ingenstans och Denice väjde undan vilket resulterade i att bilen åkte åt alla håll och kanter – hon var nära att köra ner i dike.

– Det enda jag hann att tänka då var att ”nu kommer jag att dö”. Men på något sätt klarade jag mig från att åka ned, jag hade änglavakt.

Denice åkte in i ett räcke och hon klarade sig utan en skråma. Bilen däremot blev förstörd och obrukbar.

– Jag har varit jätteledsen över bilen. Det är två mil till mitt jobb så jag har fått låna mina föräldrars bil och min sambos när det varit panik.

”Hon älskade sin bil”

Denices föräldrar fick ett samtal från henne direkt efter olyckan. 

– Man vart ju skärrad, det kändes som om hjärtat stannade på en, man blir ju alldeles förstörd. Vi bara drog på oss kläderna och åkte dit. Det är ju en förälders värsta mardröm, säger Mia Andersson som är mamma till Denice.

Enligt henne var bilen skrot efter olyckan och försäkringspengarna räckte inte till att reparera kostnaderna – dessutom räckte de inte till en ny bil.

– Hon älskade bilen som hon hade. Hon är ju bara tjugo år så det var hennes första bil.

Mia och pappa Arne som visste hur hårt olyckan tagit på Denice bestämde sig för att överraska sin dotter – de satte sig ned och började leta bilar. Förra veckan fick de napp.

– Vi hittade en bil i fint skick, det hela gick fort. Vi bokade en tågbiljett och dagen efter åkte Arne för att hämta den.

”Jag bara grät”

Förra veckan var Denice hemma hos en kompis när hon fick ett samtal, det var föräldrarna som ville att hon skulle åka hem till dem för att de hade en överraskning.

– Mamma sa att jag inte skulle förvänta mig något och att det inte var en stor sak, att de bara ville visa sin uppskattning.

Denice som förväntade sig en ett gulligt brev eller liknande fick en ögonbindel på sig när hon kom fram till föräldrarna.

– Jag hade ingen aning om var de förde mig, sen fick jag nycklar i handen. Jag förstod ingenting när jag öppnade ögonen.

Framför henne stod den en bile som hennes pappa hämtat hem. Han hade åkt halv sex på morgonen till Kungsbacka utanför Göteborg och kommit hem halv sex på kvällen. 

– Jag kunde inte fatta det och kan fortfarande inte göra det – och att pappa gjorde det för mig. Jag bara grät.

”Världens bästa föräldrar”

Mia filmade sin dotters reaktion och har delat med sig av klippet på sin Facebooksida, något även Omtalat uppmärksammat. Och det går inte att missa Denice enorma glädje.

– Jag grät också för att hon var så tagen. Hon är en oerhört glad och tacksam dotter så jag visste att hon skulle bli väldigt glad, det kändes ju i föräldrarhjärtat, säger Mia och fortsätter:

– Hon behövde verkligen en bil, det var inte så svårt att avstå något själv.

Och Denice är fortfarande rörd över sina föräldrars gest.

– De är världens bästa föräldrar, det är bara sådant här som man ser på film.

Se Denices reaktion i klippet ovan.