Bombexperter hämtade mystiskt paket i Rosengård

NYHETER

Vid 12-tiden på måndagen fick polisen larm om ett misstänkt paket på Cronmans väg i Rosengård i Malmö. Paketet ska ha legat på en bil med trådar som stack ut.

Polisens bombexperter åkte till platsen och tog med hjälp av en bombkula med sig paketet för undersökning.

Tipsa | Aftonbladet

Det var en privatperson som larmade SOS om att ett paket med tejp och trådar låg på bakluckan av en personbil på en parkeringsplats vid Cronmans väg i Rosengård i Malmö.

Polis åkte då till platsen där de gjorde bedömningen att det kunde vara ett farligt föremål. Parkeringen där bilen stod spärrades av och personal från det nationella bombskyddet tillkallades.

Enligt Calle Persson på polisens ledningscentral ska paketet vara i storleken 10x30 centimeter och tejpat med tjock brun tejp.

"Kan aldrig utesluta något"

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska polisen strax efter 13-tiden ha lämnat platsen och tagit med sig paketet. Avspärrningarna hävdes i samband med detta.

– Allting var snabbt avklarat och de måste ha upplevt paketet som ett hot då de tog det med sig. Förmodligen såg paketet väl ut som en bomb. Det kan ju vara ett pojkstreck eller vad som helst, säger vittnet till Aftonbladet.

Enligt Paul Juhlin, yttre befäl vid Malmöpolisen, tog insatsen drygt en timme och man skickade fram en så kallad bomkula, en slags behållare där man kan förvara explosiva och farliga saker, för att ta hand om paketet som nu ska undersökas.

– När vi hittar en sådan här grej kan vi aldrig utesluta att det inte är något farligt och tar därför alltid det säkra före det osäkra.

Bara en av liknande händelser

Förhoppningsvis kan undersökningen av föremålet påbörjas redan under eftermiddagen enligt Juhlin.

Polisen har identifierat ägaren till bilen men misstänker i nuläget inget samband mellan dessa.

– Vi kan inte se några omedelbara tecken på detta.

Enligt Juhlin är detta bara en av flera liknande händelser som inträffat på samma gatan den senaste tiden.

– För några dagar sedan hittad man en låda på likanande sätt under en bil. Efter undersökning visade sig den dock vara ofarlig.

I nuläget är det oklart vad händelsen kommer att rubriceras som.

Senare meddelade polisen att paketet oskadliggjorts och att det var ofarligt.

– Det var en skrämselgrej eller någon som ville dra uppmärksamhet till sig, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

ARTIKELN HANDLAR OM

Rosengård

Malmö