Flera döda efter skottlossning i domstol i USA

1 av 6
NYHETER

Minst tre personer uppges ha skjutits ihjäl efter att en person öppnat eld i en domstolsbyggnad i Berrien County i Michigan, USA.

Polis bekräftar att två anställda dödats och att skytten skjutits ihjäl av polis.

Händelsen inträffade klockan 14.30 på måndagseftermiddagen, lokal tid, i St. Joseph, Michigan.

”Modiga tjänstemän”

En kommissarie i Berrien County säger till en reporter på amerikanska ABC57 att en man som var på väg till fängelset tog ett vapen från en polis och öppnade eld.

Flertalet skott ska ha avlossats. Minst tre personer uppges ha skjutits ihjäl, varav en av dem skytten, rapporterar lokala medier. Ytterligare en person uppges vara skadad.

Lokal polis bekräftade först skjutningen för WZZM13. En sheriff uppgav senare att två anställda skjutits till döds vid domstolsbyggnaden av en ensam gärningsman samt att en sheriff skadats, men att tillståndet är stabilt, rapporterar CBC News via Twitter. Även en civilperson ska ha skadats, men det är i nuläget oklart om hen blev skottskadad.

Under en presskonferens på måndagen uppgav sheriff Paul Bailey att några ”modiga tjänstemän” lyckades oskadliggöra den misstänkte, vars identitet ännu inte är offentliggjord.

Gärningsmannen ihjälskjuten

Sheriffen bekräftar även att skytten, en man som vid tidpunkten för skjutningen skulle framträda i domstol, har skjutits ihjäl av polis.

Få detaljer kring händelsen har släppts och det är under dagen oklart exakt var i byggnaden skottlossningen utbröt, skriver tv-kanalen WOOD8.

En anställd vid domstolens åklagarmyndighet uppgav omkring klockan 21.30 svensk tid att byggnaden håller på att evakueras. Även Michigans guvenör Rick Snyder skriver på twitter att polisen har säkrat byggnaden och startat en utredning kring skjutningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA

Michigan