Osborne: Vi måste höja skatterna

NYHETER

Brittiske finansministern landets finanser efter brexit

Storbritannien måste dra ner på utgifterna och höja skatterna. Den slutsatsen drar den brittiske finansministern George Osborne efter att landet röstat för att lämna EU.

”Vi måste tillhandahålla finanspolitisk stabilitet och visa landet och världen att regeringen kan klara sig med befintliga resurser”, säger Osborne till BBC Radio, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Den brittiske finansministern har tidigare förekommit i spekulationerna om vem som ska efterträda den avgående premiärministern David Cameron. I dagens The Times dementerar Osborne, som var en stark förespråkare för att Storbritannien skulle stanna i EU, att han har för avsikt att ställa upp.

Ny premiärminister i september

”Samtidigt som jag helt accepterar resultatet, så är jag inte rätt person att bidra med den enighet som mitt parti behöver just nu”, skriver han.

En ny partiledare och premiärminister ska utses senast den 2 september och valberedningen kommer att inleda processen i nästa vecka. Londons tidigare borgmästare Boris Johnson och inrikesminister Theresa May är favorittippade. Johnson var en av de starkaste ledarna för lämna-sidan. May stöttade stanna-sidan, men hade ingen framskjuten roll i kampanjen.

TT