Kvinna fastnade på handikapptoalett – hittades död

avJoakim Magnå

Foto: Google Maps
Hansa citygalleria.

Kvinnan i 55-årsåldern fastnade inne på gallerian Hansas handikapptoalett i Malmö.

Dagen efter hittades hon död, skriver Sydsvenskan.

Vakterna hade missat att kontrollera utrymmet vid stängning.

Städpersonal hittade kvinnan död inne på Hansas handikapptoalett på söndagsmorgonen den 2 oktober. Köpcentrets vakter hade dagen innan inte kontrollerat om någon var kvar på toaletten när butikerna stängde.

– Det som har hänt är djupt beklagligt. Det är den mänskliga faktorn hos våra vakter som brustit vid våra rutinkontroller innan stängning, säger Jens Halvarsson, utvecklingsansvarig för Hansa, till Sydsvenskan.

Kvinnans anhöriga hade anmält henne försvunnen på lördagskvällen. Hon ska ha fångats av övervakningskameror under lördagseftermiddagen, skriver Sydsvenskan. Om kvinnan hade lyckats ta sig ut ur toaletten själv hade larmet lösts ut.

Inte säkert när hon dog

Det är ännu inte säkerställt exakt när kvinnan dog, om det var sent på lördagen eller tidigt på söndagen. Men polisen uppger för Sydsvenskan att omständigheter på platsen talar för att hon legat död ett tag när hon hittades.

Händelsen rubriceras som dödsfall utan misstanke om brott. Eventuellt kan rubriceringen komma att ändras till vållande till annans död.

– I det här fallet rör det sig om tillgängliga toaletter för personer som tar sig dit själv och det blir svårt att bedöma som oaktsamhetsbrott för tillfället, säger Daniel Jonasson, inre befäl vid polisen i Malmö, till Sydsvenskan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö