Politikernas nätpladder

NYHETER

Leif Pagrotsky (S) gick nyligen med i Facebookgruppen ”Män 40+ ska behandlas med kärlek och respekt, inte bara som sexobjekt”.

Där ser man.

Göteborgs-Posten har följt ett 40-tal toppolitiker på nätet – och konstaterat att det mesta de skriver är struntprat.

Foto: Vill inte vara sexobjekt.

S-ledaren Mona Sahlin, SSU:s ordförande Jytte Guteland, Vänsterpartiets Lars Ohly, Maria Wetterstrand, Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson, S-dragloket Leif Pagrotsky och KD-ledaren Göran Hägglund.

Alla är de aktiva medlemmar i sociala nätverk.

”Ganska mycket struntprat”

Men till vilken nytta? Göteborgs-Posten har följt politikerna på Facebook och Twitter under tio veckor, för att se vad de delar med sig av.

Resultatet – ganska mycket struntprat, anser tidningen.

En av de absolut flitigaste av alla är Centerpartiets riksdagsledamot Fredrick Federley.

”Tänker nu se Flickan med elden o samtidigt spela planta vs zombies”, twittrade han nyligen.

”Vad är det med journalister som så fort de får en sakupplysning el blir ifrågasatta blir som klimakteriedamer ur dödsskuggans dal?”, filosoferade han en annan dag.

Låter andra twittra

Mona Sahlin har slutat att twittra själv och överlåtit till partikansliet att sköta om de sociala medierna. Däremot verkar KD-ledaren Göran Hägglund älska att föra dialog med sina anhängare. Likaså Folkpartiets kommunalråd i Göteborg, Helene Odenjung, som genom sina sidor ger inblick i familjeliv, jobb och politik.

…Och så var det ju Leif Pagrotsky, som inte vill behandlas som ett stycke kött. Det visade han tydligt genom att gå med i gruppen ”Män 40+ ska behandlas med kärlek och respekt, inte bara som sexobjekt".

ARTIKELN HANDLAR OM