Nyheter

Politiker sålde smuggelsprit

Av: 

Carina Bergfeldt

NYHETER

Pekas ut av ungdomar – hon langade alkohol

Här säljer politikern smuggelsprit till ungdomar, enligt flera vittnen.

Aftonbladets bilder avslöjar Sverigedemokratens misstänkta extraknäck.

– Hon har lämnat sin post och är inte längre aktiv i partiet, säger Ronny Ledström presstalesman på SD.

Sandra Palenryd, 22, var fram till i går Sverige­demokraternas ungdomsansvarige i Halmstad, hon står fortfarande på 15:e plats i kommun och landstingsvalen.

Som politiker har hon mött ungdomar och diskuterat politik på stadens gymnasieskolor.

Dokumenterades

Samtidigt har hon pekats ut av ett stort antal ungdomar som langare av smuggelsprit. När Aftonbladet fick tips om verksamheten i somras dokumenterade Aftonbladets fotograf hur en strid ström med ungdomar kom ut från Sandra Palenryds hus med alkohol.

Även tidningen Hallands-Posten har fått tips om politikerns olagliga extraknäck. I går konfronterade HP:s reporter Anders Holmer SD:s lokala partiledning med Aftonbladets bilder. Någon timme senare avgick Sandra Palenryd.

– Det här ser inte alls bra ut, säger Ronny Ledström, lokal presstalesman och förstanamn på SD:s lista till Hallands-Posten.

Ronny Ledström är dessutom Sandra Palenryds pojkvän, men han förnekar all kännedom om spritförsäljningen.

– Vi har en relation men vi bor inte i hop. Det här är ingenting som jag känner till, säger han.

Vodka: 100 kronor

Enligt flera vittnen ska Sandra Palenryd ha sålt öl-flak för 160 kronor styck, vodka för 100 kronor flaskan. Kunderna har enligt källor varit minderåriga ungdomar men också vuxna. Beställningarna har hon tagit emot på telefon.

Sandra Palenryd förnekar att hon skulle ha sålt alkohol. När hon får se Aftonbladets bilder medger hon att det är hennes hus men hävdar att det är någon annan som sålt alkoholen.

– Jag har aldrig träffat någon av dem på bilderna, säger hon Hallands-Postens reporter.

Inte lämpligt

På Sverigedemokraternas centrala partiledning kände man i går kväll inte till Palenryds plötsliga avhopp.

– Rent principiellt kan jag säga att har man ertappats med att begå ett brott så är det klart att man inte är lämplig att representera Sverigedemokraterna, säger presschefen Mattias Karlsson.

Få vill anmäla

Enligt uppgifter till Aftonbladet är polisen intresserade av att granska den olagliga alkoholförsäljningen, men än så länge är ingen anmälan gjord.

– Svårigheten med att få folk att anmäla det här eller att ställa upp i tidningen med namn är att många är minderåriga. De vill dels inte att det ska komma ut till deras föräldrar att de handlat sprit, och sedan vill de inte heller ”sätta dit” en person som säljer billig alkohol till dem, säger Anders Holmer, reporter vid Hallands-Posten, till Aftonbladet.

ANNONS

20% på solskydd från ACO Sun - solsäkert för hela familjen!

Extern länk från MEDS

Köp här

Publisert: