300 DNA-testas för dubbelmord

NYHETER

Poliser i Linköping gör nu en ny ansträngning för att hitta en dubbelmördare som gäckat i över fem år. 300 män har i en första omgång kallats till förhör och för att lämna DNA.

I oktober 2004 höggs en åttaårig pojke och en 56-årig kvinna ihjäl på Åsgatan i Linköping. Polisen säkrade mördarens DNA, men någon misstänkt har inte gripits. Polisen har utan resultat DNA-testat över 800 män, vilket är fler än i fallet med den så kallade Hagamannen i Umeå, skriver Östgöta Correspondenten (ÖC).

Nu har ytterligare ett stort antal män som haft koppling till Linköping kallats in till förhör och för att lämna salivprov för DNA.

Utredningsledaren Nils Ahlberg säger i ÖC att gruppen fått mer resurser. Fyra kriminalpoliser och två administratörer arbetar just nu heltid med fallet.

”Satsar hårdare”

– Vi satsar hårdare på utredningen igen och försöker att beta av sådant som vi inte har hunnit med. Vi gör åter en djupdykning i ärendet, säger han.

I första omgången ska ytterligare 300 män, som vid tiden för brottet var mellan 15 och 25 år, kallas till förhör.

Polisens teori är att mördaren bodde, tillfälligt eller permanent, i närheten av Åsgatan. Mannen tros ha återvänt till bostaden kort därefter.

TT