Victoria går ingenstans utan kärleksarmbandet

Pappas ring, ett kärleksarmband och en digitalkamera.

Kronprinsessan går ingenstans utan sina favoritprylar.

Här är Victorias allra käraste saker.

Den skruvade silverringen har ofta misstagits för förlovningsring och hovets presstjänst har förr om åren ofta tvingats dementera att Victoria ska gifta sig. Ringen är bara en av flera älskade ting som Victoria alltid har med sig vart hon än är.

En kamera, ett armband, en förlovningsring, en silverring, en tiara, ett par skor och ett par solglasögon – det är en liten men viktig samling av prylar som betyder mycket för Victoria.

Med över hundra resdagar per år blir armbandet hon fått i kärleksgåva från Daniel en påminnelse om att han väntar på henne hemma. Kronprinsessan bar det första gången 2003, då var förhållandet bara något år gammalt. Sedan dess har det suttit stadigt på hennes handled, både till vardags och fest.

Dyra saker har aldrig imponerat på Victoria, men trots det är en av hennes lyckoprylar av den mer exklusiva arten. Stråldiademet som hon använder flitigt under nobelfester och banketter härstammar från Tyskland. Hennes namne drottning Victoria fick det i bröllopsgåva av sina föräldrar när hon gifte sig med Gustaf V 1881. Diademet är ovärderligt och ska enligt Victorias testamente i första hand bäras av Sveriges kronprinsessor.

Aftonbladets bloggar
Publisert: