Camilla, 21, anfölls av varg på Kolmården

Släpptes in i varghägnet – blev svårt biten i armen

Guiden släppte in Camilla Swahn, 21, till vargarna på Kolmården.

Då gick ett av rovdjuren till attack – och bet henne djupt i armen.

– Jag blev livrädd, säger hon.

Kolmårdens slogan ”känns i hela kroppen” har en trist innebörd för Camilla Swahn. Den djurintresserade 21-åringen går på smärtstillande medicin och är sjukskriven efter djurparksbesöket i förrgår.

”Gör aldrig om det”

Armen är bortdomnad och hon ångrar att hon nappade på guidens förslag att gå in till vargarna.

– Jag gör aldrig om det, vargar är rovdjur och man kan inte lita på dem. Jag kan inte rekommendera någon att gå in i ett varghägn, säger Camilla.

Kompisgänget fick sätta sig på en sten. Genast kom en varg fram till Camilla och nafsade i hennes kläder. Hon lät vargen hållas eftersom guiden hade sagt att djuren kunde vara ”lite närgångna”.

Plötsligt ryckte vargen ner henne från stenen och lyckades dra av henne koftan. Därefter gick allting snabbt. Vargen fick in tassen under Camillas klänning och rev sönder den i ryggen. Sedan högg vargen henne i vänster arm.

Gruppen flydde varghägnet. Sedan kom chocken.

– Jag fick en nära döden-upplevelse och började tänka på vad som kunde ha hänt, säger Camilla.

En djurparksveterinär lindade om hennes arm och gav henne smärtstillande innan hon åkte till sjukhus.

Camilla vill inte skuldbelägga den ångerfulla guiden, men är kritisk till att djurparken inte har kontaktat henne efter olyckan.

”Han sökte kontakt”

Kolmårdens zoolog Mats Höggren beklagar händelsen. Han säger att den ettårige vargen var kontaktsökande och att attacken inte var ett uttryck för agression.

Är det lämpligt att låta besökarna gå in till vargarna?

– Vi har pratat om det men ska inte göra någonting drastiskt. Detta var en privat grej, en guide som lät några vänner gå in i hägnet, säger han.

Publisert: