Väder

Nu kommer regn och kallare luft

Av: 

William Svärd

Klicka på kartorna för större bild!
Klicka på kartorna för större bild!

NYHETER

Sörj, värmeälskare. Det stekande hettan är över.

Nu drar regnmoln och kallare luft in över Sverige.

Torsdagen ser ut att bli den sista dagen på länge med temperaturer över 25 grader.

Men speciellt soligt blir det inte. Två rejäla fronter med mörka moln drar in från väster och nästan hela landet får sig en dusch.

Finare till helgen

– Det blir en ändring jämfört med tidigare. Under torsdagen blir det mycket moln och regn i hela Sverige, säger meteorologen Hilde Holdhus vid vädertjänsten Storm i Norge.

Men den urgamla sanningen gäller än: efter regn kommer solsken. Under fredagen drar molnen österut och enligt prognoserna spricker det upp framför allt i södra Sverige.

Slut på värmen

Temperaturen har dock sjunkit rejält och det blir förmodligen inte över 25 grader någonstans. I de norra delarna betydligt kallare.

– Den varmaste perioden är troligtvis över nu. Rent generellt kommer det in kallare luft och jag har svårt att tro att det blir lika varmt igen, säger Hilde Holdhus.

Även lördagen kan bjuda på hyfsat väder, men sedan drar nya regnväder in från väster på söndagen.

– Fast från söndagen och framåt är prognosen väldigt osäker. Vi vet inte riktigt placeringen av de regnväder som drar österut, säger Hilde Holdhus.

Den som ändå väljer att tro på prognosen kan se fram emot ganska typiskt svenskt sommarväder med både regn och lite sol under nästa vecka.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Väder