Långa fängelsestraff för människorov i Skåne

avTT

Foto: Johan Nilsson/TT
Sex personer döms av Lunds tingsrätt till långa fängelsestraff för människorov och grov misshandel av en kvinna i Skåne. Arkivbild.

Under två dygn misshandlades kvinnan och hölls fången i en stuga i Skåne. Nu döms två kvinnor och fyra män till långa fängelsestraff för människorov och grov misshandel.

Två kvinnor, 30 och 43 år gamla, döms av Lunds tingsrätt till fängelse i sju år för människorov och grov misshandel. En 36-årig man döms till fängelse i sex år för samma brott. De tre andra männen, 21, 32 och 39 år gamla, får tre, fyra respektive fem år i fängelse för människorov.

Offret ska självmant ha åkt med till stugan utanför skånska Höör, men hölls sedan fången och utsattes för tortyrliknande misshandel under knappt två dygn i början av maj i fjol. Bland annat blev hon slagen över munnen med en mindre slägga och misshandlad med en hammare. Plågoandarna ska även ha eldat i hennes hår och rakat av delar av det, enligt domen.

Efter flera timmar i huvudbyggnaden rullades kvinnan in i en gardin eller presenning och bars ut till en friggebod där hon bands fast med buntband. Där fortsatte misshandeln med en stekpanna och en skiftnyckel. Till slut lyckades kvinnan fly och få hjälp av en granne att larma polisen.

De sex personerna ska även betala ett skadestånd till kvinnan på sammanlagt 590 000 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Höör

Skåne