Trump: ”Det är dags att gå vidare”

NYHETER

Tillträdande president Donald Trump kommenterar nu de amerikanska sanktionerna mot Ryssland – och lovar att träffa cheferna för de amerikanska underrättelsetjänsterna i nästa vecka.

– Det är dags för landet att gå vidare till större och bättre saker, säger han i ett uttalande.

Foto: JONATHAN ERNST / TT NYHETSBYRÅN

Genom mötena med underrättelsecheferna vill den blivande presidenten fördjupa sig i misstankarna om att Ryssland påverkat utgången i presidentvalet genom hackerattacker.

Donald Trump har tidigare avfärdat bland annat CIA:s anklagelser mot Ryssland. Även nu är tonen kritisk.

– Det är dags för landet att gå vidare till större och bättre saker, säger han i ett uttalande angående USA:s beslut att utvisa 35 ryska diplomater.

”I landets intresse”

Men han fortsätter:

– Trots det, i landets och dess storartade folks intresse, kommer jag att träffa ledarna för våra underrättelsetjänster nästa vecka för att uppdatera mig om omständigheterna kring den här situationen.

Kellyanne Conway, tidigare kampanjchef för Donald Trump och blivande rådgivare, spekulerar hos CNN om att sanktionerna är ett sätt för president Barack Obama att begränsa den tillträdande presidenten gentemot Moskva.

– Det vore väldigt olyckligt om politik ligger bakom detta. Vi kan inte utesluta det, många gånger är det så, säger hon i programmet ”Outfront”.

För mycket fokus på Ryssland

Hon förklarar vidare att hon tycker att det har fokuserats allt för mycket på Ryssland – såväl före som efter valet.

Hillary Clinton har bara sig själv att skylla för valförlusten, enligt Kellyanne Conway.

– Jag tror inte att Vladimir Putin hindrade henne från att kämpa i Pennsylvania, Wisconsin and Michigan.

De tre delstaterna var nyckelstater i valet. Hade Hillary Clinton vunnit där hade hon sannolikt också varit USA:s näste president vid det här laget.

ARTIKELN HANDLAR OM