Polisen larmades till vandrarhem – gjorde slingrig upptäckt

Publicerad 2016-12-22

Polisen var inte rädda för ormen: ”Inte alls, de gosade snarare med den”.

En orm rörde sig fritt på vandrarhemmet vilket fick polisen att rycka ut.

– Visserligen var det en lite slemmig typ som försökte slingra sig men poliserna var på hugget, säger Ulf Andersson, inre befäl, till Borås Tidning.

Det var på onsdagskvällen som en person larmade polisen till Rydals vandrarhem utanför Borås.

– Man hade hittat ormen på vandrarhemmet och vi åkte dit, säger Ulf Andersson, inre befäl vid polisen i Borås, till Borås Tidning.

En patrull begrav sig dit och där hittade de en orm som de la i en låda och förde till polisstationen. Polisen var inte rädda för den en och och en halv meter långa ormen

– Inte alls, de gosade snarare med den. Visserligen var det en lite slemmig typ som försökte slingra sig men poliserna var på hugget, säger Ulf Andersson.

Ägaren saknas fortfarande

Det ska ha rört sig om en kungspytonorm, enligt polisen. Det kan vara så att någon på vandrarhemmet äger den och att den har smitit. Men än har ingen saknat ormen. Polisen kommer att kontakta Tropikhuset för att se om de kan ta över förvaltningen av djuret.

– Vi har ju inte resurser att ta hand om ormen på polishuset. Men finns det en legitim ägare som vill ha tillbaka den så är det ju självklart tillbaka dit den kommer gå i första hand, säger Ulf Andersson till BT.