Plogade snö över kompisens bil – nu väntar hämnd

1 av 4 | Foto: Privat
Björne utsatte kompisen för ett förskräckligt snö-spratt.
NYHETER

När plogaren Björne var ute och jobbade i snöovädret kom han på att kompisen Sandor bodde i närheten. Så han bestämde sig för att spela honom ett spratt, skriver Expressen.

– Jag skrev på hans Facebookvägg att ”du har lite att skotta innan jobbet”, säger Björne till Aftonbladet.

När Björne Carlsson, 23, från Eskilstuna var på väg att avsluta sitt nattpass som snöplogare mitt i veckans stora oväder kom han på att kompisen Sandor Berg bor alldeles i närheten.

Och med tanke på att det fanns en hel del snö att tillgå bestämde han sig för att göra kompisens morgondag ganska mycket tuffare än väntat.

– Jag åkte förbi honom, såg bilen och passade på att ploga upp snö framför och bakom och upp på bilen. Sen tog jag kort på det, säger Björne.

Foto: Privat
Sandors bil efter Björnes attack.

”Jag var chockad”

Bilden lade han upp på Sandors Facebooksida, och skrev ”du har lite att skotta innan jobbet imorgon, ha en bra dag”.

Några timmar senare grydde en ny dag för Sandor. Han hade försovit sig med drygt tio minuter och var redan ganska stressad när han kom ned till bilen.

– Fan, jag var chockad, tänkte vad är det för idiot som varit framme. Så jag ställde mig och fick skotta en timme för att få fram bilen, säger Sandor.

Genomblöt hoppade han sedan in i bilen och blåste på i riktning mot sin arbetsplats. Men på vägen dit kollade han Facebook – och såg vad Björne hade skrivit.

– Han ringde upp mig och skrek ”vad fan har du gjort?”, haha. Men han tog det ganska bra ändå. Han hade ju ingen skyffel heller så han fick stå och sparka bort snön, säger Björne.

Foto: Privat
Björne vid brottsplatsen.

”Hämnden är ljuv”

På jobbet möttes Sandors förklaring till den rejäla förseningen med stark skepsis från chefens sida. Så han fick visa bilderna som Björne laddat upp.

– Då började de också skratta åt mig, säger Sandor.

Men skämtet kan komma att få tuffa konsekvenser för Björne. Sandor har redan bestämt sig för att ge igen, och kommer eventuellt snart börja jobba på samma plogföretag som Björne.

– Då kommer jag tippa så in i helvete på hans bilar, jag har så mycket planerat, säger Sandor.

Björne är medveten om hotbilden.

– Han skrev till mig idag att ”hämnden är ljuv”. Vi får väl hoppas att det inte blir något värre än det jag gjorde, säger Björne.