Förbipasserande larmade polisen om våldtagen kvinna

NYHETER

En kvinna i 40-årsåldern befaras ha våldtagits i Fjärdingsparken i Borås under natten till torsdag.

Det var en förbipasserande man som larmade polisen om att kvinnan berättat att hon blivit våldtagen.

Nu jobbar polisen efter spåret att hon ska ha blivit körd till parken där händelsen inträffade i en bil, enligt uppgift till BT kan det röra sig om en svarttaxi.

Larmet från den förbipasserande mannen inkom vid tretiden natten mot torsdagen. Då berättade mannen att han hittat en kvinna som uppgett att hon blivit våldtagen.

– Vi åkte dit och pratade med henne. Hon fördes sedan till Borås sjukhus, säger Thomas Fuxborg på polisen region Öst.

Hundar på plats

Platsen har under morgonen spärrats av och polispatruller har varit i Fjärdingsparken i närheten av den skolbyggnad som finns i området, där våldtäkten ska ha inträffat.

– Vi forsätter leta efter en brottsplats med hundar och patrull, säger Thomas Fuxborg.

Kvinnan har förhörts och polisen har även talat med den person som påträffade henne samt eventuella vittnen. Polisen har ingen misstänkt gärningsman i nuläget. Nu söker man vittnesuppgifter, kvinnan ska innan händelsen skedde blivit upplockad av en bil, runt Allégatan i Borås.

Kan ha plockats upp av svarttaxi

Enligt uppgifter till BT kan bilen ha varit en svarttaxi som skjutsade kvinnan till platsen där våldtäkten ska ha inträffat efter att hon varit ute på ett nöjesställe i centrala Borås under kvällen.

Polisen vill nu ha tips om bilen och andra iakttagelser som kan vara av vikt för utredningen.

– Vi jobbar efter att hon tagits upp av en bil. Jag vet inte om det var en svarttaxi, men hon har blivit körd upp till området där det ska ha skett. Hon tog inte buss dit, säger Stina Frenning, förundersökningsledare vid polisen i Borås till BT.

Kvinnan ska inte vara allvarligt fysiskt skadad.

ARTIKELN HANDLAR OM

Borås