Färre tonåringar på Facebook – för första gången någonsin

Foto: TT
Facebook är inte lika populärt bland unga längre.
NYHETER

För första gången har analytiker kommit fram till att antalet unga användare av Facebook kommer att minska, skriver CNBC.

Enligt analysbolaget EMarketer kommer 14,5 miljoner amerikanska ungdomar i åldrarna 12 till 17 använda Facebook under 2017. Det är en minskning med 3,4 procent i jämförelse med 2016. Istället vänder de sig till Snapchat och Instagram.

Dessutom tror analysföretaget att tillväxten av användare bland unga vuxna mellan 18 och 24 kommer avta vilket man inte förutspått i tidigare prognoser.

Det är första gången som Emarkete förespår en minskning av användare överhuvudtaget. Och då plattformen passerat två miljarder det här året. Minskningen av unga användare kan vara ett problem för Facebook i framtiden, menar företagets analytiker Oscar Orozco.

Snapchat och Instagram mer populära

Samtidigt förutspår man att Instagram, som ägs av Facebook, kommer att växa med cirka 24 procent i år. Även Snapchat kommer att växa med 5,8 procent i år. Och bland åldrarna 18–24 kommer användandet öka med nästan 20 procent.

”Båda plattformarna har blivit framgångsrika bland unga eftersom de är mer anpassningsbara med hur de använder visuellt innehåll när de kommunicerar”, skriver Oscar Orozco, på företagets hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook