30 inblandade i tågkrock i Schweiz

NYHETER

30 personer var inblandade i en tågkrasch i Andermatt i Schweiz, under måndagen.

Olyckan ska ha orsakats av ett fel på ett av tågen.

– Ingen är allvarligt skadad, säger en talesperson för polisen i den schweiziska regionen Uri.

Olyckan ska ha inträffat vid 11.30 lokal tid och enligt polisen i regionen ska ett 30-tal personer skadats lindrigt i järnvägsolyckan. Polis och ambulans fanns på plats och vägen mellan Göschenen och Andermatt stängdes av under eftermiddagen.

Olyckan ska ha orsakats av ett fel på ett av tågen uppger tågbolaget Matterhorn-Gotthard-Bahn, skriver lokaltidningen Urner Zeitung.

Ombord på tåget fanns cirka 100 personer och Regionen Uri där Andermatt ligger, upprättade en nödtelefonlinje för anhöriga till passagerare på tåget. Enligt ett uttalande från polisen i Uri ska ingen person ha skadats allvarligt i olyckan som ska ha inträffat när loket skulle flyttas till ett annat spår och då krockade med ett annat tåg på Andermatts järnvägsstation, enligt AFP.

Få materiella skador

En talesperson för tågbolaget säger till AFP att tågets hastighet inte var särskilt hög, det rörde sig i 15 till 20 kilometer i timmen. De materiella skadorna på tågen ska enligt bolaget vara små. Polisen i Uri och den myndigheten för transportsäkerhet i Schweiz har startat en utredning för att ta reda på omständigheterna kring olyckan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Schweiz