Federley ger sig in i kyrkopolitiken

I höstas tog centerpartisten och EU-parlamentarikern Fredrick Federley en paus från politiken.

Nu meddelar han att han återvänder i höst – genom att ställa upp i kyrkovalet.

– Jag vill ge tillbaka av det engagemang jag känt från kyrkan när jag har mått väldigt dåligt, säger han till P4 Dalarna.

Den tidigare EU-parlamentarikern Fredrick Federley (C) ska ge sin in i kyrkopolitiken. I höst ska han kandidera i hemkommunen Gagnefs kyrkoval, rapporterar P4 Dalarna.

Federley har varit borta ett tag från politiken, sedan det blev känt att en person han stått mycket nära varit dömd för grova brott. Han har även varit sjukskriven sedan förra hösten.

– Jag vill ge tillbaka av det engagemang jag känt från kyrkan när jag har mått väldigt dåligt, säger han till kanalen, och fortsätter:

– Försoning, förlåtelse... den här typen av saker som är jättestora frågor men som aldrig finns på en politisk dagordning någonstans, det är nog bara kyrkan som kan ta i den här typen av etiska frågor som jag tycker är oerhört viktiga.

Saknar inte politiken

Han får även frågan om det här är hans politiska comeback.

– Det här är ju inte direkt partipolitiskt. Det här är ett sätt för mig att betala tillbaka, för att kyrkan varit viktig för mig och för många av mina vänner. Om jag längtar tillbaka till politiken så kan jag säga att svaret är nej.

Fredrick Federley under en intervju med Carina Bergfeldt i SVT.
Fredrick Federley under en intervju med Carina Bergfeldt i SVT.
Publisert:

LÄS VIDARE