Emelie Schepp

”Kitty var en stor förebild – jag har sparat böckerna”

8 frågor om böcker till Emelie Schepp

Av: 

Christina Nordh

NYHETER

Deckarförfattaren Emelie Schepp, 41, satte Norrköping på deckarkartan.

Här berättar hon om boken som förändrade hennes liv, vilken bok som fick henne att skratta och gråta och den som fick henne att skämmas.

Deckarförfattaren Emilie Schepp som kom ut med boken ”Nio liv” för ett par månader sedan.
Deckarförfattaren Emilie Schepp som kom ut med boken ”Nio liv” för ett par månader sedan.

Boken jag läser nu:
– James Patterson heter författaren och han har skrivit en bok som heter I spindelns nät. Den börjar väldigt bra, jag vet ju att han är en av världens bäst säljande författare. Det är roligt att upptäcka honom. Och hans böcker har också blivit film. Jag har filmerna, men jag har inte läst böckerna än så nu ska jag göra det.

Boken som förändrade mitt liv:
– Snarare bokserien. När jag var yngre samlade jag på böckerna om den modiga deckartjejen Kitty Drew. Hon var en stor förebild då och böckerna finns nu sparade i källaren.

Boken jag önskade att jag hade skrivit:
– Stieg Larssons ”Män som hatar kvinnor”. Huvudkaraktären Lisbeth Salander är en extremt svårt och osympatisk person, men också en av de bästa kvinnliga karaktärerna i deckargenren någonsin. Lisbeth Salander revolutionerade mycket för mig och för många andra skulle jag vilja säga. Boken fick mig att våga satsa på att skriva om en udda karaktär.

Den mest underskattade boken:
– ”Min syster, seriemördaren” av Oyinkan Braithwaite. Handlar om Korede som tvingas städa upp efter sin lillasyster som har en förmåga att döda alla sina pojkvänner. En ovanlig och spännande berättelse som borde ha förtjänat mer uppmärksamhet.

Boken som fick mig att skratta eller gråta:
– ”Livet efter dig” av Jojo Moyes. Berättelsen om Lou, som älskar livet, och Will, som vill ta livet av sig, fick mig både att skratta OCH gråta.

Boken jag inte kunde avsluta:
– ”En man som heter Ove” av Fredrik Backman, eftersom jag råkade se filmen mitt i läsningen och då visste hur boken skulle sluta.

Boken som jag skäms över att jag har läst:
– ”Fifty Shades of Gray” av EL James. Jag skäms inte för att jag har läst den, men jag skämdes när jag läste den - av olika anledningar ...

Boken som jag har läst om flest gånger:
– ”Förutom Historien om Någon” av Åke Löfgren, som jag praktiskt taget läste sönder för mina barn, vill jag nämna ”Sandmannen” av Lars Kepler - en bok jag också önskat att jag skrivit.

ANNONS

Se över ditt elavtal när priserna rusar! Jämför och hitta det bästa elavtalet för dig.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Emelie Schepp

8 frågor

James Patterson

Carolyn Keene

Stieg Larsson

Oyinkan Braithwaite

Jojo Moyes