Beställde mord på dotterns kamrater

Foto: JESSICA GOW / TT
Mannen tyckte att kompisarna hade dåligt inflytande på dottern.
NYHETER

En Trollhättebo i 50-årsåldern åtalas misstänkt för stämpling till mord. Enligt åtalet ska mannen ha försökt få två kamrater till sin dotter mördade.

Motivet misstänks ha varit att kompisarna hade dåligt inflytande på dottern och bland annat tog med henne ut på fester. Planerna avslöjades sedan en släkting till pappan som skulle utföra morden istället vände sig till polisen.

Släktingen har som tur är inte gjort något dumt utan han har i stället gått till myndigheterna och berättat om detta. Han har också spelat in samtal mellan dem. Man hör i inspelningarna att den misstänkte beställer morden. Han vill att de två tjejerna ska röjas ur vägen, säger kammaråklagare Robert Beckard, till P4 Väst.

Åklagaren anser att motivet kan betecknas som hedersrelaterat.

Det skulle man kunna säga. Jag kan inte fullt ut bevisa exakt motiv till detta. Men det förefaller vara lite hedersrelaterat i och med att han kommer till sådana slutsatser när det gäller förhållandevis oskyldiga företeelser som att tre tjejer är utomhus och umgås med varandra, säger Robert Beckard.

Det har också funnits misstankar om att mannen velat få fler personer mördade. Men där har bevisningen inte räckt till, enligt åklagaren. Mannen nekar till anklagelserna.