Bosse tog en tupplur – vaknade med p-bot

Foto: Privat
NYHETER

Bosse Einarsson tog en tupplur i bilen.

Men när han vaknade tio minuter senare satt en lapp på fönsterrutan – hans powernap hade då kostat honom hundratals kronor.

– Har de provision eller? säger han.

Det var natten mot onsdag som Bosse Einarsson skulle hämta sin familj på Arlanda. Han var på plats lite väl tidigt och bestämde sig för att ta en tupplur i sin bil. Han sov i tio minuter, och vaknade sedan med en gul lapp på fönsterrutan, skriver Märsta.nu.

– Jag trodde att det var någon som hade tokat sig, så jag stoppade ner lappen i fickan och gick ut för att köpa en parkeringsbiljett.

Bosse tänkte inte mer på det förrän han kom hem och läste på lappen. Det visade sig att han hade fått en p-bot på 700 kronor.

”Skämtar de?”

– Jag ringde faktiskt till Sigtuna kommun och frågade om det var ett skämt. Svaret jag fick var att det var bedrövligt och att de skulle föra mina synpunkter vidare.

Men Bosse var tvungen att betala boten i alla fall och det gjorde han på en gång.

– Jag hade inte tänkt göra någonting annat. Jag tyckte bara att det var konstigt att de inte knackade på rutan och sa ”Tjena grabben, hur är läget?”, säger han och tillägger:

– Tänk om jag hade fått en stroke eller en hjärtinfarkt? Jag tycker att det var slappt att inte se efter. Personen har liksom smugit dit boten. Har de provision eller?

”Behövde inte ens vara med i Let’s dance”

Bosse delade med sig av händelsen på Facebook. Flera har nåtts av inlägget och den har väckt många reaktioner.

”Man blir så ledsen över att man skiter i människan. Det är bara pengar som gäller. -Tänk om du varit död eller sjuk? Han hade väl kunna väcka dig för att se hur det stod till!?”, skriver en som håller med honom.

Men många tycker också att Bosse inte ska tycka synd om sig själv.

” Att du sov i bilen är bara en anteckning. Tycker du att du borde ha sluppit P-bot för att du har rätt att stå på alla parkeringar utan giltig biljett? Eller vad är grejen?”, skriver en.

– Jag tycker att det är skitkul att det har engagerat så många och se allas olika åsikter. Jag blev ju en viral kändis också, jag behövde inte ens vara med i Let’s dance, säger han.

”Åka och provsova”

– Det är ju nästan så man har lust att åka runt och provsova på olika parkeringar i Stockholm och se om det smyger fram någon parkeringsvakt.

Henrik Josephson, pressansvarig på Sigtuna kommun, kan bara ge ett generellt svar.

– Jag kan inte uttala mig om vad som gäller om man sover i en bil, men det som gäller generellt är ju att man ska betala för en avgiftsbelagd plats. Oavsett om man går ur bilen eller sitter i den.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sigtuna

Bilar