Hon kramar främlingar – som svar på attentatet

avMalin Wigen

När terrorn slog till mot Stockholm svarade invånarna med kärlek på olika sätt och vis. En av dem, Dee, har sedan i lördags kramat främlingar.

– Att kramas är en enkel och bra sak att göra, kramar är väldigt helande och får folk att öppna upp sig, säger hon.

Foto: Privat
Dee Omar delar ut kramar.

Efter terrorattacken i svenska huvudstaden i fredags svarade stockholmarna med kärlek. De öppnade sina hem, överöste räddningspersonal med blommor och manifesterade för kärlek.

På olika håll har människor startat initiativ med syftet att föra varandra närmare. En av de är Dee Omar. Sedan i lördags har hon delat ut kramar på Sergels torg.

– Jag kände att jag behövde göra något extra, det här är ett perfekt sätt att göra det. Att kramas är en enkel och bra sak att göra, kramar är väldigt helande och får folk att öppna upp sig.

”Folk väntar på en kram”

Hennes initiativ går under namnet #HugStockholm vilket hon även skrivit på skyltar som hon och hennes medhjälpare håller upp. Och efterfrågan har varit stor.

– Folk väntar på att få en kram, det uppskattas verkligen. Det är inget som man behöver tvinga fram, folk vill kramas frivilligt.

Dee ska stå på Sergels Torg till och med lördag – men hoppas på att intiativet kommer att leva vidare.

– Jag hoppas att människor kommer att titta varandra i ögonen, krama, sitta ned bredvid varandra och fråga hur det är. Det här är bara början.

ARTIKELN HANDLAR OM