Misstänkt våldtäkt på Bråvallafestivalen

Polisen utreder en misstänkt våldtäkt som ska ha inträffat under Håkan Hellströms konsert på Bråvallafestivalen i går kväll. Och under lördagsnatten har det tillkommit ytterligare anmälningar om sexuellt ofredande.

En flicka i 15-årsåldern har anmält att hon utsatts för ett sexövergrepp på Bråvallafestivalen i Norrköping under fredagsnatten. Polisen har fortsatt utredningen under lördagen och meddelar samtidigt flera nya fall av sexuellt ofredande.

Vid 23-tiden under fredagen påbörjade polisen en utredning om misstänkt våldtäkt. Brottet ska ha inträffat i publikhavet under Håkan Hellströms spelning på festivalens största scen.

För polisen har flickan uppgett att en man hållit fast henne och sedan genomfört en våldtäkt.

Flickan vårdades under natten på sjukhus och hördes igen under lördagen. Den misstänkte förövaren är ännu på fri fot.

– Det är fasansfullt att behöva uppleva en sådan händelse och att bli ståendes med en massa människor runt sig när detta pågår, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Fler anmälningar under lördagen

Under lördagskvällen har tre nya anmälningar om sexuellt ofredande inkommit till polisen. Samtliga ska ha skett inne på festivalområdet och inträffat natten mellan fredag och lördag men rapporterade först under lördagskvällen. I två av dessa fall greps två personer men släpptes efter förhör.

– Misstankar kvarstår mot de två männen och förundersökningen går vidare i dessa fall, säger polisens presstalesperson Hans Lippens vid Bråvalla.

Totalt har nu 17 anmälningar rörande sexuellt ofredande anmälts under festivaldagarna i Norrköping.

Publisert: